Након Аустралије Милена Мијатовић излаже аквареле и у свом завичају 🖼

🖼 У читаоници Одељења за одрасле – 28. јуна у 12.00 часова свечано је отворена изложба слика наше суграђанке Милене Мијатовић.

👩‍🎨 Милена Мијатовић рођена је 28. новембра 1953. године у Малом Зворнику, у једној од дрвених барака које су биле намењене за смештај бројних градитеља „Првенца на Дрини” – Хидроелектране „Зворник”. Ћерка је Драгољуба и Десанке Мијатовић.

🏬 Милена је започела школовање у Малом Зворнику као прва генерација ученика у новосаграђеној згради Основне школе „Бранко Радичевић”.

Смисао и таленат за уметност је показала у раним данима свог одрастања.

🇦🇺 Одласком у Аустралију стиче нова знања и искуства.

Подстакнута добрим критикама и у првом излагању својих слика у Аустралији од 170 акварел радова, Милена добија прву награду.

Бави се и писањем, а своје радове шаље о објављује у новинама дијаспоре Српски Глас.

🖌 Од тада се њен ликовни опус развија до данашњег обима изложбених радова, које имате прилику да видите током тродневне изложбе.

Уметница је у кругу пријатеља, породице, савременика, са нескривеним емоцијама изразила захвалност свима који су допринели да њени напори, да донесе аквареле из Аустралије и изложи их у свом завичају, буду вредновани изузетном подршком и добром посећеношћу.

🏫 Библиотека „17. септембар” Мали Зворник

📷 Фото галерија: Мали Зворник инфо

⌨️ Д.В.К.

Share