Сувенирница у Подземном граду Карађорђевића доступна од 1. септембра

🏛 Туристичка организација, како је и најављено средином године, уз незнатна одступања, пре почетка јесење сезоне отвориће 1. септембра сувенирницу у Подземном граду Карађорђевића.

🪙 Министарство туризма и омладине Републике Србије донирало је Туристичкој организацији општине Мали Зворник 300.000 динара за отварање сувенирнице у оквиру културно – историјског комплекса „Подземни град Карађорђевића” у Малом Зворнику.

💬 Према речима одлазеће директорке Туристичке организације, Марице Лукић, и локална самоуправа определила је 300.000 динара за ове намене, а сувенирница је један од пројеката које ће, пре примопредаја дужности, финализовати током једногодишњег мандата на руководећој позицији.

📄 Она нас је подсетила да су поменута средства добијена на јавном конкурсу министраства, преко пројекта у оквиру којег је предвиђено да половину средстава потребних за набавку сувенира и промоцију локалитета обезбеди општина.

🏗 Лукић је истакла и да је у ранијим фазама реконструкције и уређења Подземног града Карађорђевића набављен неопходни намештај за сувенирницу, полице и витрине за излагање сувенира, као и пулт за продају.

💬 Директорка је нагласила да потреба за отварањем сувенирнице одавно постоји, а посебно је изражена у последње време, услед повећаног броја посета овом објекту и све чешћег интересовања посетилаца за куповину сувенира који би их сећали на посету Малом Зворнику и Подземном граду Карађорђевића.

🗄 У сувенирници ће на продају бити понуђени различити предмети које посетиоци на путовањима воле да пазаре, као што су магнети, метални и дрвени привесци, отварачи за флаше, шоље, качкети, мини роковници и остали слични сувенири са ознаком Малог Зворника.

🖼 У понуди су и разгледнице општине Мали Зворник, које је израдио уметник Славко Костић. 🏞

🔖 Лукић је навела да се након процедуре потписивања уговора у Министарству туризма и омладине о коришћењу добијених средстава, приступило изради и набавци сувенира.

💻 Извори: Туристичка организација општине Мали Зворник / Мали Зворник инфо / Општинска управа општине Мали Зворник

📷 Фото: Мали Зворник  / Туристичка организација општине Мали Зворник

Share