Сто риболоваца на јубиларној Скобаљијади: Победник Мишо Милутиновић из Ариља

Још једном, спорт, кулинарство, туризам и културу ујединила је десета „Скобаљијада и гурманијада” у Малом Зворнику.

Такмичење у лову скобаља одржано је у суботу, 13. јуна, на риболовној стази крај Дрине, у центру Малог Зворника, од 9.30 до 13.30 часова.

Најбоље пласирани риболовци награђени су вредном риболовачком опремом марке Тубертини, чији је дародавац УТР „Дринска штука” Лозница.

Мишо Милутиновић из Ариља победник је десете „Скобаљијаде” која је у суботу, 13.јуна, одржана у Малом Зворнику. Од сто такмичара, на рибљој стази, он је остварио најбољи улов од 11 килограма и 750 грам поена, а иза себе оставио другопласираног такмичара Горана Ристића из Велике Реке, који је имао улов од 9.620 грам поена и трећенаграђеног Бојана Марковића из Лепосавића са уловом од 9.250 грам поена. Грам поени се додељују према збиру тежине улова, што је пракса од 2014. године.
Првопласирани Мишо Милутиновић награђен је штапом Тубертини Левел (Tubertini Level Force), од шест метара дужине, пехаром, медаљом и дипломом.

Посебна награда, машиница Фалкон Либра 10 (Falcon Libra 10) додељена је за највећу уловљену рибу Бојану Марковићу, из Лепосавића, са уловом од 9.250 грам поена.

Канта за мешање хране Тубертини (Tubertini), најлон Кристал Пауер (Eurocasting Crystal Power) и Ангел Фишброт (Angel Brot), специјалне врсте хлеба намењене за пецање, уручени су, најпре, најстаријем такмичару десете Скобаљијаде, Гвоздену Ђурићу (82) из Узовнице, али и двојици најмлађих такмичара, вршњака, рођених 2009. године, Огњену Танасићу из Крупња и Милану Којићу из Велике Реке.

Уз редовне такмичаре из општине домаћина, учесници су допутовали из градова Србије: Ужица, Лазаревца, Лознице, Љубовије, Ариља, Пожеге, Звечана, Лепосавића, Аде и Босне и Херцеговине: Тузле, Зворника и Братунца…

Гости Малог Зворника били су председници општина и представници туристичких организација у окружењу.

Д.В.К.

Фото галерија: Мали Зворник инфо

Поштујте мере превенције, будите одговорни према себи и према другима.
 
#Мали_Зворник #Подриње #Србија #СРБ
 
#Mali_Zvornik #Podrinje #Serbia #SRB
 
#Covid19 #Corona #Sačuvajživote

Пројекат „Спорт – пут до здравља и успеха” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2020. години.

 

Share