Нови подстицај трофејним боксерима који представљају Мали Зворник

У Малом Зворнику, у организацији Спортског савеза Дрина и на иницијативу председника општине Зорана Јевтића, уприличен је други овогодишњи пријем за боксере Клуба борилачких спортова „Обилић” који су својим спортским успесима репрезентовали и Мали Зворник, као чланови репрезентације Србије на међународним турнирима и првенству света.

У присуству генералног секретара ССД, Александра Андрића и заменика начелника Општинске управе Бранка Илића, председник општине Зоран Јевтић угостио је, уручивши пригодне поклоне и награде, Сару Ћирковић која је бронзаном медаљом успешно упловила у сениорске воде, Срђана Томића који је напредовао до сребрног одличја у својој конкуренцији и Мирка Ждрала – оствареног тренера омладинске женске бокс селекције Србије, оснивача Клуба борилачких спортова „Обилић”, који је крајем јуна 2022. године изабран и за генералног секретара Боксерског савеза Републике Српске.

Сара Ћирковић, дебитујући у конкуренцији сениора и у новој категорији (52 kg) освојила је 25. фебруара бронзу 🥉 са патином злата, на престижном боксерском турниру „Странджа” у Софији као увод у нове успехе, а на сениорском првенству света у Њу Делхију, средином марта пласирала се у осмину финала, међу 16 најбољих боксерки планете.

Свечана церемонија отварања IBA Светског првенства у боксу за жене уприличена је 15. марта за спортисткиње које су представљале 65 нација, око 300 такмичарки са свих пет континената. Борбе су трајале 10 такмичарских дана, од 16. марта, када су почели први мечеви, све до 26. марта.

Боксерке Србије на Светском првенству у Индији оствариле су пет победа, али су заустављене у квалификационим борбама на путу ка освајању медаља. Оне су понос нашег бокса, зато настављамо да их подржавамо на путу ка квалификацијама за Олимпијске игре, истакнуто је у саопштењу Боксерског савеза Србије.

Иако је у осмини финала, 20. марта, заустављена у Индији, Сара је тек недавно, од јануара, прешла у сениорски бокс, и ово је било велико искуство за њу, будући да је и једна од најмлађих учесница Светског првенства, тако да ће пред њом бити још много искушења и прилика да наша омладинска Европска и Светска шампионка потврди своју класу у знатно изазовнијем амбијенту и прекаљеној конкуренцији.

Срђан Томић донео је крајем фебруара сребрну медаљу, своје друго одличје у Мали Зворник. Бронза нашег суграђанина, у октобру 2022. године, на ЕП Монтесилвано 2022 у Италији драгоцена је и једин потврда успеха за српски бокс са овог првенства.

Омладинци и јуниори Боксерског клуба „Обилић” су се окитили медаљама на међународном турниру „Омладинска Златна рукавица” у Бањалуци.

🥊 Срђан Теофиловић освојио је златну медаљу🥇, Андреа Митровић изборила се за сребро 🥈, Срђан Томић доноси своје друго одличје у Мали Зворник – сребрну медаљу 🥈, а Петар Сандић освојио је бронзу 🥉.

Боксерски турнир „Омладинска златна рукавица” одржан је у Бањалуци од 24. до 26. фебруара, у организацији Боксерског савеза Републике Српске и боксерског клуба „Славија” из Бањалуке, а уз подршку Боксерског савеза Србије.

Чланови Боксерског клуба „Обилић” за репрезентацију Србије наступају као такмичари Спортског удружења за бокс „Обилић – 1389 МЗВ” из Малог Зворника. Овај клуб члан је Спортског савеза Дрина у општини Мали Зворник. Регистрован је 26. октобра 2018. године.

Извори: Клуб борилачких спортова Обилић / Мали Зворник инфо

Фото: Општинска управа општине Мали Зворник

Коментари: Мали Зворник инфо

Д.В.К.

Share