Мајстори котлића на десетој Гурманијади

У оквиру другог дела јубиларне манифестације, која промовише гастрономију, спортски риболов и туристичке потенцијала овог дела Подриња, најмаштовитији кулинари, победници „Гурманијаде” у категорији припреме рибље чорбе били су чланови екипе „Јелена”, из Љубовије. Друго место освојили су суседи – „Дринска штука” из Лознице, док је треће место припало екипи „Братство-јединство” Мали Зворник. Победницима су уручени: котао за кување, пехар, медаље и дипломе.

Најбољи чорбаст (војнички) пасуљ скувао је изванредан, вишегодишњи трофејни тим „Гурманијаде”, „Котлић фром Комирић”, из општине Осечина. Гастросекција Удружења жена „Незаборав”, која је била трећепласирана екипа IX гурманијаде у Малом Зворнику, у категорији припреме ловачког гулаша, на јубиларној Гурманијади показала је своје кулинарско умеће у новом изазову, кувањем чорбастог (војничког) пасуља и овом приликом су освојили изванредно друго место, а трећепласирани су чланови екипе „Рудар” из Брасине.

Међу кулинарима, најбољи гулаш, припремљен на ловачки начин, спремили су мајстори котлића , „Печењара код Јове” из Бранковине, друго место освојила је екипа „Гулашијада” из Чачка, а треће „Независни синдикат полиције” Ада, из општине у Бачкој.

Мали Зворник су током овог викенда посетили бројни љубитељи гастрономије, из: Засавице, Нове Вароши, Осечине, Лознице, Љубовије, Аде, Зворника, Братунца, Комирића,са Дивчибара крај Ваљева. Наравно, гурманијаду не пропуштају ни суграђани из свих насеља општине Мали Зворник.

Успешност припремљених јела оценио је стручни жири, Бошко Здјеларевић, представник Удружења „Етно Бакрач” Звездара – Београд и Мирослав Брадоњић, из Удружења „Котлић-Осечина”, члан „Витешког реда аматерских кувара” из Бачке Тополе.

Такмичење се одвијало од 10.00 до 13.30 минута. Учествовала је 21 екипа, а у конкуренцији за три категорије популарних кулинарских специјалитета био је 31 котлић. Било је 14 рибљих чорби, четири чорбаста (војничка) пасуља и 13 ловачких гулаша.

Д.В.К.

 
Поштујте мере превенције, будите одговорни према себи и према другима.
 
#Мали_Зворник #Подриње #Србија #СРБ
 
#Mali_Zvornik #Podrinje #Serbia #SRB
 
#Covid19 #Corona #Sačuvajživote
Share