Спортисти Теквондо клуба Душан Силни освојили једанаест медаља на турниру у Шековићима

Протеклог викенда наши такмичари су учествовали на међународном турниру у Шековићима. Турнир је у спортској дворани, у побољшаним условима расвете, грејања и ентеријеру реновираном 2021. године, окупио око 200 такмичара, 16 клубова из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине.

На 9. Шековићи Опен-у, отвореном првенству уз учешће највећег броја такмичара до сада, те врло попуњене категорије где су поједини такмичари имали и по 15 конкурената у својим категоријама, није изостао ни резултат Теквондо клуба „Душан Силни”.

Представљали су нас: Јована Станојевић-тренер, Новица Зељић-судија, Марко Хргић-такмичар, Лазар Ћирић-такмичар, Александар Јовановић-такмичар, Николина Дамњановић-такмичар, Наташа Јовановић-такмичар, Алекса Радовић-такмичар, Алексеј Божиловић-такмичар, Никола Пашћан-такмичар и Миа Ћирић-такмичар.

„Освојених медаља је укупно 11, а посебне похвале за Наташу Јовановић која већ други пут брани злато у борбама у својој категорији, као и за Миу Ћирић која је, иако дебитанткиња, успела да се домогне сребре медаље у формама.

Такође, свим осталим такмичарима упућујемо похвале, будући да су показали борбеност и труд, али су пресудили бројност и велика конкуренција, те су заустављени у полуфиналу и због тога освојили бронзане медаље.

Хвала свима који нас прате и подржавају, родитељима деце свакако, а велику захвалност дугујемо нашем спонзору који је финансирао трошкове путовања и обећао да ће нам убудуће бити безрезервна подршка, уз услов да остане анониман. Спортски поздрав!”, рекао је тренер и оснивач клуба Дејан Лукић, носилац црног појаса II дàн.

На балканским, европским и светским такмичењима, трофејна селекција Теквондо клуба „Душан Силни” наступа као део „Тима Србија” (International Taekwon-Do Federation). Чланови су Спортског савеза „Дрина” и један од клубова оснивача, од 6. јула 2016.

Извор: Теквондо клуб „Душан Силни” / Taekwon-do клуб „Шековићи” / Мали Зворник инфо

Фото: Теквондо клуб „Душан Силни”

Д.В.К.

Пројекат „Промоција спорта – промоција здравог живота” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2022. години. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Share