Мали Зворник: Апел председника општине грађанима да се вакцинишу

Поводом све већег броја смртних исхода код заражених вирусом корона, председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић, позвао је суграђане који нису вакцинисани да што пре приме вакцину, јер је то једини начин да се заштите од тешког облика заразне болести Ковид – 19 и да се заустави ширење епидемије.

Он је апеловао на све суграђане, посебно на старије, да приме вакцину против корона вируса и заштите се од могућег смртног исхода, који је све чешћа појава код пацијената.

Јевтић је навео да је, према подацима Дома здравља, у општини Мали Зворник у порасту број инфицираних пацијената.

Током јучерашњег дана у малозворничкој Ковид амбуланти регистровано је 16 позитивних на вирус корона, а данас 14 заражених, те да је међу оболелима 70 посто невакцинисаних пацијената.

„Нови сој корона вируса је очигледно много заразнији и опаснији. У последње време све је више смртних случајева међу пацијентима који нису вакцинисани и зато поново апелујем на грађане који нису примили вакцину да то учине што пре и у што већем броју“, рекао је Јевтић, подсетивши да се имунизација становништва у Малом Зворнику одвија свакодневно, радним данима, на пункту у сали Средње школе, од 8.00 до 10.00 часова и да је држава обезбедила различите врсте вакцина у довољном броју.

Фото: Општинска управа општине Мали Зворник

Извор: Општинска управа општине Мали Зворник / Кабинет председника општине Мали Зворник

Поштујте мере превенције, будите одговорни према себи и према другима
#Ковид19 #КоронаВирус #Корона #Сачувајживоте

Share