Слике Липовог брда: Викенд изазова за електромонтере

Мали Зворник, 29. новембра 2015. (Мали Зворник Инфо)

Према наводима и фотографијама очевидаца, током викенда радници пословнице Електродистрибуције Лозница у Малом Зворнику поново су се суочили са кваровима који су последица наглих промена временских прилика.

Ових дана, малобројни електомонтери имали су интервенције на далеководима, а кварови су захтевали радове од раних јутарњих сати до мрака. Снег се накупи на проводнике и услед тежине сви проводници трпе више него двоструки терет.

У суботу, 28. новембра, је далековод за Велику Реку био у квару због пада дрвета на линију, али и далековод за Радаљ. У центру насеља Радаљ је изгорео трафо, а на Липовом брду је снег начинио штету када се нахватао на проводнике, те их је оптеретио. У једном моменту, од ветра део снега падне са проводника и тај проводник се нагло ослободи терета, како су нам описали, као да га неко из праћке испали у вис. Тада настају озбиљна механичка напрезања и везе са изолатором од тога знају да попуцају, а проводници се испреплићу са другим.

Будући да се очекују нови снежни наноси, мештанима сеоских насеља се препоручује да очисте кроз своје парцеле растиње, дрвеће, воћке и грање које угрожава електромрежу и могу оштетити стубове.

„Електродистрибуција“ Лозница је огранак „ЕПС Дистрибуција“ д.о.о. Београд – Регионални центар Електросрбија Краљево, који делује у средњем Подрињу, Јадру, Рађевини и Азбуковици на изградњи, одржавању и ревитализацији оштећене електромреже.

Уредник: Далибор Крстић

Фото: Мали Зворник Инфо

Корисни линкови:

http://www.elektrosrbija.rs/index.php/7-mediji/vesti.html

http://www.loznicainfo.com/thu-kosutnja-stopa-odalo-priznanje-elektromonterima-podrinja/

 

Share