Пети дан Видовданског турнира: Независни синдикат полиције пласирао се у четвртфинале спортског такмичења

Петог дана Видовданског турнира, у суботу, 3. јула одигране су три утакмице, а у последњем мечу те вечери победничка екипа Независни синдикат полиције – Мали Зворник пласирала се у четвртфинале овог спортског такмичења.

Будући да су играчи тима Дискотека БМ – Тршић отказали свој долазак, а по свему судећи и даље учешће на турниру, утакмица предвиђена у 18.30 није одиграна, а екипа Хотел Видиковац – Зворник, из групе Б, победник је службеним резултатом 3:0 (par-forfe).

Од 19.35 до 20.20 играли су ФК Јединство Мали Зворник – Лацин Липолист и екипа Bauwin decor – Зворник – Брасина, у групи Б. При крају другог полувремена, пресинг и иницијатива Јединства су донели већу гол разлику и победу од 5:1, у крајњем исходу. Одбрана тима Bauwin decor одолевала је нападима у првом полувремену које је завршено резултатом 1:1. Приметне су осцилације, од изванредних акција, које је било тешко оком пратити, до успорене, грубе и конфликтне игре са прекршајима у оба табора.

Друга утакмица почела је у 20.30 и трајала до 21.15. Своје умеће показале су екипе ФК Рудар – Брасина и Пекара Жарковићи – Мали Зворник, из групе Б. Крајњи резултат 5:2, а на полувремену 2:1 за Рудар. И поред мноштва обећавајућих акција и зрелих шанси екипе Пекара Жарковићи, одбрана Рудара је одолела тим изазовима, а Борис Андрић је остварио хет-трик, постигавши прва три гола за Рудар.

Утакмицу од 21.35 играли су за директан пласман у четвртфинале Независни синдикат полиције – Мали Зворник и ФК Младост – Доња Борина у групи А. Резултат је 5:4 (2:3).
У другом полувремену Независни синдикат полиције коначно је ускладио жеље и способности изједначивши резултат, а недуго потом су повели 5:4 и окончали овај меч победом која им је омогућила игру у наставку турнира, у борби за прво место. Брза игра, без поштеде, са више шанси на обе стране. У првом полувремену утакмице одлична одбрана Младости и мање спортске среће за Независни синдикат полиције. ФК Младост Доња Борина остварила је и предност од 3:2 на крају првог полувремена.

Судијски пар били су Славољуб Цветковић и Предраг Дишић.

„Најбоље тимове очекује до сада највећи наградни фонд. Првопласирана екипа освојиће 210.000,00 динара; а другопласирана 50.000 динара. Посебне награде предвиђене су за најбољег голмана, стрелца, играча и младог играча”, рекао је Александар Андрић, генерални секретар Спортског савеза Дрина у Малом Зворнику.

Шестог дана спортског такмичења, у недељу, 4. јула одиграће се три утакмице:

У квалификационој групи Б, од 18.00 часова састаће се Хотел Видиковац – Зворник и Пекара Жарковићи – Мали Зворник.

Екипе из групе А, Ресторан Славија Playroom – Зворник и Хотел Ројал Дрина – Мали Зворник играју од 19.00.

ФК Јединство Мали Зворник – Лацин Липолист и Хотел Видиковац – Зворник одмериће снаге од 20.00, чиме ће екипа из Зворника надокнадити своје одсуство са турнира до 2. јула, када су одиграли свој први меч на XXVII Видовданском турниру у малом фудбалу.

Новинар-сарадник: Далибор Крстић

Пројекат „Спортски мозаик – Повратак на терен” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2021. години.

Četvrti dan Vidovdanskog turnira: Kvalitetne i dinamične utakmice

Share