Сајам туризма: Иновације у туристичкој понуди општине Мали Зворник

Креативност и иновације: Представљена туристичка понуда општине Мали Зворник на Међународном сајму туризма

Представљање на XXXIX Међународном сајму туризма, Општина Мали Зворник почела је промоцијом етно и културног туризма. У хали IV, на штанду број 4022, Малозворничани су првог дана сајма представили своју традиционалну кухињу, смештајне капацитете у сеоским домаћинствима и културне манифестације.

За припрему богате трпезе, на којој су се нашли разноврсни и укусни слани и слатки специјалитети, карактеристични за зворнички крај и Подриње, побринуле су се чланице неколико локалних удружења жена, укључених у организацију промоције општине на сајму.

Уз укусну храну, на штанду Општине Мали Зворник посетиоци сајма могли су да сазнају више о смештају и садржајима који им се током године нуде у сеоским домаћинствима на подручју ове општине.

У оквиру промоције културног туризма, представљене су манифестације које посетиоце током године очекују у Малом Зворнику, са акцентом на промоцији Ликовне колоније, која се у организацији малозворничке библиотеке одржава сваког лета, већ десет година, последњег викенда у јуну и окупља бројне уметнике из земље и иностранства.

Према програму презентације општине на сајму, други дан манифестације био је резервисан за представљање ловних и риболовних потенцијала Малог Зворника.

Трећи дан резервисан је за презентовање хотелских капацитета у Малом Зворнику. Гостовали су: Удружење ,,Етно Бакрач“ Звездара и хотел ,,Ројал Дрина“ (,,Royal Drina“).

И у недељу, последњег дана сајма, штанд Малог зворника био је отворен за све пријатеље општине Мали Зворник, поклонике туризма у Подрињу.

Овогодишњи наступ општине на Сајму туризма тематски је посвећен промоцији културно – историјског комплекса „Подземни град Карађорђевића“, па је њен излагачки штанд овог пута уређен у стилу тог објекта.

Идеја и креативност Јелене Костјерчевић Ракић, директорице Туристичке агенције ,,Абеона“, којој су поверени послови организације промоције туризма општине Мали Зворник на Сајму туризма у Београду, а у оквиру које послује Туристички инфо центар општине Мали Зворник (ТИМЗ), међу многобројним, издвојила је оригиналношћу штанд општине Мали Зворник. Идеју израде модела улаза у ,,Камену девојку“, подржала је Општина чиме је указала поверење туристичкој агенцији у Малом Зворнику и Туристичком инфо центру општине Мали Зворник, који је основан пре свега неколико месеци.

Извори: Општинска управа општине Мали Зворник / Туристички инфо центар општине Мали Зворник / Мали Зворник Инфо

Фото галерија: Општинска управа општине Мали Зворник / Туристички инфо центар општине Мали Зворник / Миодраг Ћирић

Видео запис: Туристички инфо центар општине Мали Зворник

Архива: Мали Зворник Инфо

Мали Зворник: Креативнија стратегија наступа на Сајму туризма

Новинари: Љиљана Ристановић / Далибор Крстић

Share