Промоција туристичке понуде: Прво учешће општине Мали Зворник на Београдском манифесту

Општина Мали Зворник учествовала је протеклог викенда на фестивалу „Београдски манифест”, на којем је више од 40 општина из Србије представило своје туристичке потенцијале.

Београдски Манифест је фестивал манифестација, дестинација и дегустација, а одржан је на новој атрактивној локацији – Сава променади, од 27. до 29. маја. 

Сава променада је најпопуларније летње шеталиште дужине 1,8 километара, са многобројним садржајима, међу којима се налази Галерија Београда на води, барови, амфитеатар испод Бранковог моста, парк за најмлађе, а целом дужином је и бициклистичка стаза која се протеже од 25. маја до Аде Циганлије.

Јединствену туристичку понуду Малог Зворника, културно наслеђе, локалну гастрономију, привредне и економске потенцијале презентовала је Туристичка организација општине Мали Зворник, на штанду Западне Србије.

На Београдском манифесту Мали Зворник представљен је по први пут, а његова атрактивна понуда, коју чине локације попут Зворничког језера, Подземног града Карађорђевића и археолошког налазишта Орловине, као и очуван природни амбијент привукли су пажњу великог броја посетилаца који су се интересовали за могућности које туристима пружа ова општина.

Према речима председника општине, Зорана Јевтића, била је ово одлична прилика за промоцију Малог Зворника као веома занимљиве туристичке дестинације.

„Београдски манифест пружио нам је нову сјајну прилику за промоцију општине Мали Зворник и њене богате туристичке понуде. Осим културног наслеђа, историјских знаменитости и природних лепота нашег краја, представили смо манифестације које нас очекују током предстојеће летње сезоне и позвали посетиоце да учествују на њима, пре свега на 12. Скобаљијади и Гурманијади која нас, као прва у низу, очекује већ 11. јуна. Скупови као што је овај увек су добра прилика да научимо нешто ново, обновимо постојеће контакте и успоставимо нове корисне сарадње. Тако је било и овог пута и стога ћемо настојати да и убудуће искористимо сваку сличну прилику и могућност за промоцију нашег места”, рекао је Јевтић.

Циљ фестивала одржаног осми пут био је да се излагачи представе на што бољи начин како би посетиоцима што верније пренели аутентичан дух и атмосферу свих крајева Србије и учинили фестивалски простор интерактивном платформом за комуникацију са потенцијалним конзументима туристичких производа и услуга.

Поред представљања туристичких потенцијала Србије и суседних земаља, на сајму на отвореном приређени су разноврсни фестивалски садржаји, подељени у десет зона.

Организоване су изложбе олдтајмера, скулптура од сламе и изложба „Добра стара времена”, посвећена југоносталгичарима.

У зони за најмлађе „Машта може свашта” уприличени су целодневни забавни програми за децу, креативне радионице и представе, уз костимиране јунаке из бајки, кловнове и мађионичаре.

Извори: Општинска управа општине Мали Зворник / Туристичка организација општине Мали Зворник

Фото: Општинска управа општине Мали Зворник / Туристичка организација општине Мали Зворник

 

 

Share