Подмладак Шампиона са Дрине ниже медаље у мају

Протеклог викенда, 29. маја, у Бајиној Башти одржан је Интернационални карате турнир „Тара опен 2022” у организацији карате клуба Бајина Башта.

Учествовало је 350 такмичара из 32 клуба. Допутовали су из Србије, БиХ и Црне Горе.

Наш клуб представљао је Богдан Неговановић који се позлатио у три категорије:
Пионири кате 2011. ниво ЦБ прво место 🥇;
Пионири кате 2011. апсолутни ниво прво место 🥇;
Пионири борбе, до 35 килограма, прво место 🥇.

Богдан у континуитету из турнира у турнир постиже врхунске резултате.

Отворено првенство града Бијељине „Трофеј Бијељине”, на коме је учествовало 513 такмичара и 47 клубова из шест држава, одржано је 22. маја. Из нашег клуба наступила су два такмичара, брат и сестра Милица и Богдан Неговановић, освојивши четири медаље: једну златну, две сребрне и једну бронзану.

Златну медаљу у катама освојио је:
Богдан Неговановић 2010. апсолутни ниво 🥇;
Сребрне медаље у катама освојили су:
Богдан Неговановић 2011. апсолутни ниво 🥈;
Милица Неговановић полетарка 🥈;
Бронзану медаљу у борбама:
Милица Неговановић, полетарка, до 28кг 🥉.

У недељу, 8. маја, у спортској хали у Новом Бечеју, под покровитељством Карате федерације Србије, одржано је такмичење Трофеј Србије – Дунав Куп.

Богдан Неговановић, члан Карате клуба Шампиони са Дрине освојио је сребрну медаљу 🥈, у борбама, пионири до 35 килограма, и бронзану медаљу 🥉, у катама, пионири 2011. годиште – апсолутни ниво.

Вања Николић заустављена је у III колу. Наступила је на Купу Србије и потребни су јој време и спортска срећа да се адаптира на такмичења у кадетској конкуренцији.

У недељу 17. априла, у Рашкој је одржан куп Карате савеза уже Србије за кадете, јуниоре и сениоре, уз учешће више од 600 такмичара из 45 клубова. Каратисткиња КК „Шампиони са Дринеˮ Вања Николић освојила је бронзану медаљу 🥉, у категорији кадеткиња (до 54 килограма) и квалификовала се за Куп Србије.

Подсећамо, Вања Николић, освојила је бронзано одличје за репрезентацију Србије на првенству Балкана за сениоре и децу одржаном у истарском Поречу, од 15. до 17. октобра 2021. године, у конкуренцији учесница из 10 држава.

Вања Николић је првак државе у борбама. Освојила је почетком октобра 2021. године у Младеновцу злато на Купу Србије у категорији женске наде, до 54 килограма. На овом престижном такмичењу наступају најбољи, афирмисани и квалификовани такмичари са три региона (Карате савези: Уже Србије, Београда и Војводине).

Под геслом „Спорт за свеˮ, у сарадњи са територијалним Спортским савезом „Дрина”, Карате клуб „Шампиони са Дрине” од октобра 2021. године организовао је бесплатну карате школу у Малом Зворнику. Тренинге воде репрезентативке Србије Драгана и Бранкица Неговановић, а сви нови полазници и у 2022. години ослобођени су плаћања чланарине.

Карате клуб „Шампиони са Дрине” регистрован је од средине 2017. године на територији општине Мали Зворник. Председница клуба и један од тренера је Драгана Неговановић, уз подршку тренера Милана Неговановића. Поред тренерског рада Драгана је и активан такмичар у сениорској конкуренцији. Освајачи многобројних медаља, од новембра 2018. године чланови су Спортског савеза „Дрина”.

Извори: КК Шампиони са Дрине / Мали Зворник инфо / Спортски савез Дрина

Д.В.К.

Пројекат „Промоција спорта – промоција здравог живота” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2022. години.

Архива: Портал Мали Зворник инфо

Шампиони са Дрине у фебруарској жетви медаља

Share