У току су квалификације за септембарски Куп основних школа у лову рибе удицом на пловак

На квалификацијама за „Куп основних школа” општине Мали Зворник учествовало 47 такмичара, узраста од 7 до 14 година. Одржане су на стази у Малом Зворнику, у суботу 18. јуна, од 9.00 до 11.00 часова.

Квалификације кадета три основне школе, ОШ „Браћа Рибар” из Доње Борине и Брасине и ОШ „Бранко Радичевић” у Малом Зворнику, за финално такмичење у лову рибе удицом на пловак организује КСР „Дринско Језеро”.

На манифестацији, која је већ неколико година саставни део програма за обележавање 17. септембра, Дана општине Мали Зворник, учествује свих пет малозворничких основних школа. 

Надметање малозворничких основних школа у лову рибе удицом на пловак раније је одржавано у пролеће, у мају месецу, али је у протеклој деценији постало саставни део програма обележавања Дана општине.

Такмичење сваке године окупи на десетине малозворничких основаца, за које је то важан и радостан догађај. За најуспешније и овог пута биће обезбеђене награде, медаље, пехари, школски ранчеви и други слични поклони.

Овај куп одржава се четврт века, од 1997. године. Од тада се се редовно организују Школа риболова за подмладак КСР „Дринско Језеро” и Куп школа у лову рибе удицом на пловак за пионире.

Фото галерија: Мали Зворник инфо

 

Пројекат „Промоција спорта – промоција здравог живота” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2022. години. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Share