Воз ударио аутобус код Брасине: 24 повређених

Више од 20 особа је повређено када је теретни воз ударио аутобус на пружном прелазу Батар поље у селу Брасина, код Малог Зворника. Око 15 часова воз је померен са пружног прелаза.

До несреће је дошло око 12 часова, а теретни воз је ударио у аутобус „Ластра Лазаревац“ који је саобраћао на линији Београд – Љубовија, на пружном прелазу .

Погинулих нема, а повређене су 24 особе, међу којима има и неколико са тежим повредама.

На терену су биле ватрогасне екипе и екипе хитне помоћи. У првом збрињавању, 14 особа прву помоћ добило је у Дому здравља у Малом Зворнику, а 10 у Великом Зворнику јер због загушења саобраћаја хитна помоћ из Лознице није могла да дође на место несреће. Сви повређени су сада збринути у Ургентном центру и Општој болници у Лозници. Нема животно угрожених.

У лозничком Ургентном центру кажу да су примили две особе од којих је једна теже повређена и налази се на одељењу ортопедије.

Пружни прелаз на којем се догодила несрећа нема рампу, већ је обезеђен само саобраћајним знацима.

Због судара је обустављен саобраћај на државном путу I Б реда број 26, на деоници Лозница – Мали Зворник, код места Брасина, саопштило је јавно предузеће „Путеви Србије“.

Према подацима „Србија карга“, до судара је дошло у 12.01 сати када је воз 48451 из „Железница Републике Српске“ идући ка Брасини ударио у аутобус.

Саобраћај који је био у прекиду сада је нормализован, а детаљи ће се знати, након завршене истраге, наводи се у саопштењу „Инфраструктуре железнице Србије“.

Пружни прелаз на којем се догодила несрећа нема рампу, већ је обезеђен само саобраћајним знацима.

Извори: РТС  / Blic Online / EuroBlic/ Лозница Инфо / Мали Зворник Инфо / Општина Мали Зворник / Зворник Данас

Фото галерија: Игор Голубовић / Зворник Данас

Видео запис: Радио телевизија Србије

Корисни линк:

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/134/hronika/2618776/voz-udario-autobus-kod-malog-zvornika-ima-povredjenih.html

Новинар Мали Зворник Инфо: Далибор Крстић

Share