Наш амбасадор спорта: Милош Васић освајач бронзане медаље на првом овогодишњем Светском купу у веслању

Завршио се веома узбудљив тркачки викенд на Ади, и још један светски куп у веслању!

У Београду је завршен Светски куп, а наредне године Србија ће бити домаћин најбољим веслачима из целог света који ће се у предолимпијској години такмичити на Светском првенству које се одржава у престоници Србије, а које је уједно и квалификационо за Олимпијске игре у Паризу 2024. године.

Наша два трофејна веслача, Милош Васић и Мартин Мачковић освојили су бронзану медаљу у двојцу на првом World Rowing Светском купу који је одржан на Ади Циганлији у Београду.

У сјајној трци, наши момци остварили су феноменалан резултат већ на почетку такмичарске сезоне. Они су трку завршили у времену 6:22.32 иза Велике Британије и Шпаније.

Највише медаља освојила је Велика Британија са укупно 13, на другом месту је Холандија са девет, а за њима следи репрезентација Аустралије са три освојена одличја. 

Српски веслачи од самог старта трке кренули су сигурно и врло брзо су показали да су фаворити за највиши пласман. Већ у првој четвртини трке, посада Велике Британије се издвојила у односу на остале учеснике трке, али су одмах иза њих био наш двојац који је имао сјајну подршку гледалаца и навијача који су се окупили на Ади Циганлији, и поред веома лошег времена.

У другој половини трке, Мартин Мачковић и Милош Васић појачали су темпо и кренули су да се пробијају до друге позиције у овој трци. Међутим, последњих 200 метара пред циљ, посада двојца из Шпаније успела је да се умеша у борбу за друго место и у врло неизвесној борби до самог краја, успели су да заврше испред наших сјајних момака.

Након А-финала у мушком двојцу, додељене су медаље.

Злато су освојили Оливер Wин Грифит и Том Џорџ из Велике Британије.

На победничко постоље попели су се и Хаиме Каналехо Пазос и Хавиер Гарсиа Ордонез из Шпаније са сребрном, те Мартин Мачковић и Милош Васић из Србије са бронзаном медаљом.

Честитке нашим репрезентативцима и суграђанину Милошу Васићу, који дели успехе са својим завичајем и увек се радо враћа у Доњу Трешњицу.

Серија Светског купа наставља се већ за неколико недеља у Познању. Други Светски куп одржаће се од 17. до 19. јуна 2022. године.

Извори: Олимпијски комитет Србије / World Rowing Cup Belgrade /  Мали Зворник инфо

Фото: Олимпијски комитет Србије / World Rowing Cup Belgrade /  Приватна архива

Д.В.К.

Пројекат „Промоција спорта – промоција здравог живота” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2022. години.

Share