Превентивна дезинфекција улица и других јавних површина у општини Мали Зворник

Ради сузбијања ширења заразне болести Ковид-19, у складу са наредбом општинског Штаба за ванредне ситуације општине Мали Зворник, Јавно комунално предузеће „Дрина” обавило је у петак, 13. новембра, превентивно прање и дезинфекцију улица и јавних површина у месној заједници Центар у Малом Зворнику, која је и најгушће насељена.

Дезинфекција простора вршена је испред Дома здравља, Предшколске установе „Црвенкапа”, зграде општине, испред школа, продавница и других места на којима се креће велики број људи.

ЈКП „Дрина” задужено је за дезинфекцију јавног простора и јавних површина на подручју малозворничке општине и у наредном периоду често ће вршити прање и дезинфекцију улица, како би се смањило преношење вируса Корона.

Према наредби Штаба за ванредне ситуације општине Мали Зворник, појачано спровођење мера дезинфекције обавезно је и у свим институцијама и јавним установама у општини, Општинској управи општине Мали Зворник и осталим државним органима и органима локалне самоуправе, предузећима, услужним радњама, установама и организацијама, а наведени субјекти дужни су да самостално организују дезинфекцију простора и површина унутар својих објеката.

Такође, обавезна је и честа дезинфекција заједничких просторија у стамбеним зградама.

Фото: Јавно комунално предузеће „Дрина” 

Извор: Општинска управа општине Мали Зворник

Поштујте мере превенције, будите одговорни према себи и према другима.

#Мали_Зворник #Подриње #Србија #СРБ

#Mali_Zvornik #Podrinje #Serbia #SRB

#Sačuvajživote #Covid19 #Corona

Share