Подршка трофејним репрезентативцима Србије: Пријем за чланове Боксерског клуба „Обилић” Мали Зворник

У кабинету председника општине Мали Зворник, симболично на Видовдан, у понедељак, 28. јуна, уприличен је пријем за чланове Боксерског клуба „Обилић” из Малог Зворника, поводом резултата остварених у досадашњем делу сезоне.

Међу представницима клуба које су овом приликом угостили чланови најужег општинског руководства на челу са председником општине Зораном Јевтићем били су: Сара Ћирковић, европска јуниорска вицешампионка, победница недавно одржаног државног првенства у боксу у Чачку, освајачица златне медаље и најбоља омладинка на овом такмичењу, Анастасија Бошковић, јуниорска шампионка Србије у својој категорији, Драгана Јовановић, јуниорска шампионка Србије у својој категорији и вицешампионка Европе прошле године и тренер Мирко Ждрало, иначе селектор женске боксерске репрезентације Србије.

На првенству у Чачку Боксерски клуб „Обилић 1389 МЗВ” из Малог Зворника проглашен је за најбољи клуб у женској конкуренцији.

Овом приликом председник општине Мали Зворник са сарадницима честитао је спортистима на постигнутим успесима.

Тренер Мирко Ждрало изразио је захвалност представницима локалне самоуправе и спортског савеза у Малом Зворнику.

„Данас смо имали част да нас угости председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић, честита на успјесима постигнутим у досадашњем дијелу сезоне, а заједнички смо постигли договор са ћемо у току љета Малом Зворнику пружити један боксерски спектакл уз подршку Ненада Боровчанина и боксерског савеза Србије.

То ће уједно бити и промоција бокса у Малом Зворнику гдје смо основали боксерски клуб и започели тренинге. Нажалост били смо спријечени епидемијом Корона вируса да наше тренинге одржавамо и спроведемо разне пројекте у области бокса који су раније договорени. Заједнички се надамо нормализацији ситуације и од септембра чекамо све клинце са територије Малог Зворника у боксерској сали. Уз Боксерски савез Србије, општину Мали Зворник и Спортски савез Дрина настављамо даље!”

Ждрало је, потом, истакао да чланице овог клуба ускоро очекује велико и важно такмичење. Анастасија Бошковић и Драгана Јовановић од 01. до 12. јула учествоваће на Европском првенству за јуниоре у боксу у Грузији.

Он је навео да је учешће на овом такмичењу велики успех за клуб, будући да су двоје од троје учесника, колико ће Србију представљати на Европском првенству у Грузији, чланови Боксерског клуба „Обилић” из Малог Зворника.

У оквиру акције „Спорт за све”, коју је реализовао Спортски савез „Дрина”, у Малом Зворнку је почетком 2020. године, уз подршку локалне самоуправе и Боксерског савеза Србије, основан Боксерски клуб „Обилић 1389 МЗВ” и покренута је Омладинска школа бокса, у оквиру које су планирани бесплатни тренинзи за сву децу и омладину до 19 година.

Извори: Општинска управа општине Мали Зворник / Боксерски клуб Обилић / Мали Зворник инфо

Фото: Мали Зворник инфо /  Општинска управа општине Мали Зворник

Пројекат „Спортски мозаик – Повратак на терен” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2021. години.

 

Share