Предшколци на малом испиту зрелости: У рукама детета биће здрава планета

Малишани који су завршили предшколски припремни програм актери су завршне приредбе „У рукама детета биће здрава планета” која се поново одржава на игралишту малих спортова у Малом Зворнику.

Предшколци, њих 84, који од јесени седају у школске клупе, имају годишњу завршну приредбу, на којој  показују вештине и знања стечена у предшколским групама и играоницама, у школама и вртићу „Црвенкапа”.

Програм обилује мноштвом плесних тачака, ритмичко-балетских, етно, фолклорних и денс игара. Изводе их у различитим музичким аранжманима и у живописним костимима које режирају и идејно осмисле њихове креативне васпитачице.

Статуа под називом „дечак који везује пертле”, симболише предају свих обавеза предшколаца, који одлазе у први разред, будућим предшколцима.

Завршна приредба предшколаца догађај је који већ годинама уназад изазове симпатије, велику пажњу, посећеност и интересовање суграђана. Талентовани малишани изводе садржајан и занимљив програм, што је и рекапитулација свих наставних активности у Предшколској установи „Црвенкапа” и школама у општини Мали Зворник.

Претходни мали испит зрелости, предшколци су нам уприличили 12. јуна 2019. године, пре глобалне епидемије коронавирусом и периода дуге изолације који је уследио. Утолико нам је њихов наступ у петак, 17. јуна био драгоценији.

Фото галерија: „У рукама детета биће здрава планета”

Д.В.К.

Архива објава из 2019. године: Завршна приредба „Кад вртић омали”

Архива објава из 2018. године: Завршна приредба „Пожурите роде”

 

Share