Презентован идејни пројекат за уређење плаже у центру Малог Зворника

У току активности за уређење плаже у центру Малог Зворника

Закључењем уговора о јавној набавци за израду пројекта и извођење радова на уређењу плаже у месној заједници Центар (Колонија) у Малом Зворнику, локална самоуправа почела је активности са циљем решавања дугогодишњег проблема недостатка уређеног простора поред реке Дрине у центру Малог Зворника.

Започете процедуре обухватају припрему идејног решења, израду пројектно – техничке документације и на крају извођење радова на терену.

Идејно решење је спремно и њега је изабрани пројектант недавно представио општинском руководству.

Према речима председника општине Мали Зворник, Зорана Јевтића, презентовани идејни пројекат оцењен је као веома добар и пројектант је добио зелено светло да настави са радом и започне припрему пројектно-техничке документације, у којој ће бити детаљно испланирано уређење дела приобаља у дужини од 400 метара.

 У питању је простор у непосредној близини шеталишта поред реке Дрине, на деоници која се традиционално користи за такмичење риболоваца на манифестацији „Скобаљијада”.

У првој фази извођења радова предвиђено је сређивање 200 метара приобаља за потребе уређења плаже.

Простор ће имати одговарајући прилаз, место за боравак купача и неоходни мобилијар, тушеве, лежаљке, сунцобране и слично.

Део приобаља предвиђен за градску плажу Малозворничани већ користе за купање, сунчање, риболов и одмор поред реке.

Планским уређењем, наведени простор, осим савременог и безбеднијег купалишта, предвиђено је да добије и одговарајуће услове за остале летње спортско-рекреативне садржаје.

Извор: Општинска управа општине Мали Зворник

Фото галерија са илустрацијама: Општинска управа општине Мали Зворник

Share