Пољопривредници из Малог Зворника посетили су 85. Сајам пољопривреде у Новом Саду

Општина Мали Зворник и ове године, за 50 пољопривредника са свог подручја, организовала је посету Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду. Одлазак на престижну манифестацију уприличен је о трошку општине по четврти пут, у склопу подршке коју локална управа пружа пољопривреденицима у Малом Зворнику.

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић изјавио је да је групна посета Новосадском сајму традиција коју општина негује, у жељи да најзначајнију манифестацију у области пољопривреде у Србији учини доступнијом пољопривредницима. Он навео да је из општинског буџета за ту намену утрошено око 40 000 динара, чиме су финансирани трошкови превоза и улазница на сајам.

За одлазак на Сајам пољопривреде у Новом Саду, који је прилика је да се на једном месту и у једном дану виде нови трендови и иновације у пољопривреди, остваре контакти, а понешто и пазари, међу пољопривредницима у Малом Зворнику и ове године владало је велико интересовање. 

Према речима Драгана Крстића из Доње Борине, стручног сарадника за пољопривреду предузећа „Пољосавет” доо из Лознице, који је у групи са пољопривредницима из Малог Зворника посетио овогодишњи Новосадски сајам, сви су веома задовољни посетом, а новине које су могли да чују и виде овом приликом користиће у даљем планирању послова у пољопривреди. 

Осим за информисање и разгледање, посету 85. Сајму пољопривреде и повољне сајамске цене малозворнички пољопривредници искористили су за куповину опреме, различитих алата и резервних делова за машине.

Неки од њих овом приликом прибавили су предрачуне за набавку нове механизације, трактора и косилице. 

Међународни сајам пољопривреде отворен је 15. маја у Новом Саду, а тамо је до 21. маја наступило 1.500 излагача из 30 земаља и представљени су производи и услуге у области пољопривреде из 60 земаља.

Насловна фотографија: Александар Јовановић / Објектив24

Новинари: Љиљана Ристановић / Далибор Крстић

 

Share