Ђорђе Јовановић победник четвртог Меморијалног купа „Раде Јовичић”

Четврти Меморијални куп „Раде Јовичић” у улову рибе удицом на пловак у Малом Зворнику – Јовановићу пехар у трајно власништво

На зворничком језеру у Сакару, одржан је четврти Меморијални куп „Раде Јовичић”, у улову рибе удицом на пловак. Организатор је био Клуб спортских риболоваца „Дринско језеро” из Малог Зворника, а учествовало је 19 чланова овог клуба, са традицијом дугом 60 година.

Након две рунде риболова, од по два сата, највише успеха имао је Ђорђе Јовановић, који је уловио 5.295 грама, уз два негативна поена. Други је био Жељко Васић, са уловом од 3.775 грама, уз пет негативних поена, а трећи Милован Јевтић са уловљена 3.750 грама и пет негативних поена. Првој тројици припали су пехари које је уручио Драган, син Рада Јовичића, а симболичну награду – фењер, добио је Ермин Медић, који данас није имао улова.

„Меморијални куп, који смо одржали по четврти пут, организујемо у знак сећања на Рада Јовичића, који је био познати привредник и друштвено-политички радник у Малом Зворнику. Био је и успешан риболовац, а изузетно је помогао рад клуба донацијама у риболовачком материјалу, у новцу за набавку разних реквизита, при обезбеђењу просторије канцеларије за клуб… Ово такмичење било је на нивоу наших клупских и општинских такмичења, улов је био изнад просека, а организација веома успешна”, рекао нам је Ђорђе Јовановић, председник КСР „Дринско језеро” из Малог Зворника.

Победник Првог Меморијала „Раде Јовичић” био је Немања Драгић, другог Небојша Новаковић а прошле и ове године Ђорђе Јовановић, па му је припао пехар у трајно власништво.

Новинар сарадник: Драго Гајић

Архива: Мали Зворник инфо

Одржано такмичење спортских риболоваца: Куп ,,Раде Јовичић’’ 2017.

Share