Други дан Видовданског турнира: Финесе и спортска срећа

У уторак, 29. јуна, другог дана турнира, у 18.30 састали су се Јединство и Рудар (група Б). Недуго по заласку сунца, упркос врелини,  играчи оба тима пружили су динамичну игру, на задовољство гледалаца, а сваких десет минута утакмице организатор је одредио двоминутни предах. Утакмица је завршена нерешеним резултатом 2:2, упркос бројним приликама које су пропуштене, првенствено због добре одбране обе екипе.

Од 19.30 играли су Bauwin decor и Пекара Жарковићи (група Б). Снагу су одмерили искусни и најмлађи играчи, али ниједном тиму није недостајало вештине, способности и енергије. Резултат је 4:2.


Од 20.30 играли су Гранит – Независни синдикат полиције (група А). Утакмица равноправних ривала је окончана резултатом 4:4, после прилично грубе игре, лакших повреда на обе стране, санкционисаних са четири жута картона и два казнена ударца.


Четврта утакмица Младост – Хотел Ројал Дрина (група А), у 21.30, није одиграна. Екипа Хотел Ројал Дрина победила је службеним резултатом 3:0, због одсуства противничког тима.

Прилог – Фото галерија Мали Зворник инфо

У односу на турнир који је одржан 2019. године, када се играло 30 минута, утакмице током квалификација за четвртфинални део такмичења продужене су на 40 минута, са два полувремена у трајању од 20 минута. У четвртфинале ће се пласирати осам екипа, по четири најуспешније из две групе.

Најава: Трећи дан Видовданског турнира у малом фудбалу

Након консултација са тренерима и капитенима екипа, договорено је да се 30. јуна играју три утакмице, у термину од 19.00 часова до 21.45.

Парови су следећи:
Од 19.00 играју Дискотека БМ – Тршић и Пекара Жарковићи – Мали Зворник (група Б);
У 20.00 састаће се Ресторан Славија Playroom – Зворник и ФК Гранит – Радаљ (група А);
Од 21.00 играју Хотел Роyал Дрина – Мали Зворник и Независни синдикат полиције – Мали Зворник (група А).

Турнир организује Спортски савез Дрина, а покровитељ је Општина Мали Зворник.
Генерални спонзор такмичења је „Енерготехника Јужна Бачка” из Новог Сада.

Спонзори турнира у 2021. години су: Апотеке „Здравље” Мали Зворник – Јово Роган; „ТеоТео Fashion Barbosa” – Зворник, Бутик „Теодора” – Мали Зворник; Предузетничка радња за припремање докумената и специјализовану канцеларијску подршку ТОП-СМ Мали Зворник, Фризерски салон „Бане” – Мали Зворник; Штампарија „Новаковић” – Мали Зворник; Агенција за књигодствене услуге „Актива” – Мали Зворник; Стоматолошка ординација др Владић; Ауто-школа „ЕРМ”; „Good Food” (cash&carry) супермаркет – Зворник; Кафе „Кул” (Cool) – Мали Зворник; Четири СМ – Сакар; Подрум пића „Јовановић”, Хидроелектрана „Зворник”, Савет за младе општине Мали Зворник и Дом културе у Малом Зворнику.

Медијска пратња такмичења је портал Мали Зворник инфо, где можете прочитати све спортске извештаје са турнира.

Током XXVII видовданског турнира снагу, финесе, вештину и способности ће одмерити 11 екипа, распоређених у две квалификационе групе:

Група А:

Ресторан Славија Playroom – Зворник;

ФК Младост – Доња Борина;

ФК Гранит – Радаљ;

Независни синдикат полиције – Мали Зворник;

Хотел Ројал Дрина – Мали Зворник.

Група Б:

ФК Јединство Мали Зворник – Лацин Липолист;

Пекара Жарковићи – Мали Зворник;

ФК Рудар – Брасина;

Bauwin decor – Зворник – Брасина;

Хотел Видиковац – Зворник;

Дискотека БМ – Тршић.

Судијски пар су Славољуб Цветковић и Предраг Дишић.

Видовдански турнир није било каква смотра младости, енергије, ентузијазма, искуства и спортске вештине. Он је током протеклих четврт века, у овој средини, симболично означавао почетак лета, пружао прилику да потврдимо и узвратимо гостопримство фудбалерима, било да су аматери или професионалци, из Подриња, Мачве, Јадра, Рађевине, Азбуковице, регије Бирач и Семберије. Старим пријатељима је омогућио нове, некима и прве сусрете у години, гледалишту окупљање, дружење и шетњу крај Дрине, чија пријатне свежина се осећа, ношена благим поветарцем са обале и најављује први мрак. Нико не остаје равнодушан, ни суграђани, ни угоститељи, а ни продавци грицкалица и власници продавница. Видовдански турнир је по много чему важан, првенствено као такмичење које окупи све генерације, на игралишту и трибинама. Због тога га треба, из године у годину, организационо оснажити новим садржајима, макар то били једва приметни детаљи.

Далибор Крстић

Пројекат „Спортски мозаик – Повратак на терен” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2021. години.

Одигране прве три утакмице Видовданског турнира у малом фудбалу

Share