Председник општине Мали Зворник посетио градилишта инфраструктурних објеката

Председник општине Мали Зворник обишао градилишта инфраструктуре на подручју општине Мали Зворник. Због могућег кашњења са завршетком водовода у Доњој Трешници заказан хитан састанак са извођачем радова!

Изградња спортског игралишта у месној заједници Велика Река одвија се по плану, што се не може рећи за водовод у Доњој Трешници, где постоји могућност да радови на објектима неће бити завршени у предвиђеном року, до краја лета. Због ове чињенице председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић, који је протекле седмице обишао наведена градилишта, заказао је за уторак, 14. августа, хитан састанак са представницима монтажно производног предузећа  (МПП) „Јединство” АД из Севојна, које, са чланом групе понуђача „Нови Пазар пут” доо из Новог Пазара, изводи градњу резервоара за воду у Доњој Трешници.

Према његовим речима, на најављеном састанку, којем ће, осим наручиоца посла и извођача радова, присуствовати и представник надзорног органа, биће размотрена ситуација у вези са изградњом резервоара за воду у Доњој Трешници, разлози кашњењења у извођењу радова и утврђени предлози за превазилажење насталих проблема.

„Увидео сам да радови на завршетку водовода у Доњој Трешници не теку по плану и да, ако тако остане, неће бити завршени до краја лета, како је планирано и дефинисано уговором са извођачем. С тога сам позвао представнике конзорцијума који изводи наведене радове и представнике надзорног органа да се састанемо и размотримо евентуалне проблеме због којих су поједини радови у закашњењу”, изјавио је Јевтић, додајући да ће општина Мали Зворник, уколико су разлози кашњења оправдани, учинити све што може да помогне извођачу у решавању насталих проблема.

Он је подсетио да је рок за окончање наведених радова, започетих средином маја текуће године, 150 радних дана, од дана увођења извођача у посао, истичући да је општина Мали Зворник за завршетак водовода у Доњој Трешници определила износ од 13.376.312,52 динара, у оквиру којег је предвиђена и набавка неопходне хидромашинске опреме.

У завршној фази пројекта предвиђена је и израда пројектно – техничке документације за реконструкцију неколико километара постојеће водоводне мреже у Доњој Трешници и Амајићу.

За разлику од водовода у Доњој Трешници, радови на изградњи фудбалског игралишта у Великој Реци, које изводи предузеће „Бачка коп” из Малог Зворника, одвијају се по плану и ако временски услови остану  повољни могли би да буду окончани средином јесени.

Ових дана актуелно је чишћење простора будућег игралишта и копање темеља за изградњу свлачионица, након чега је предвиђено ограђивање терена.

Решена да посао на изградњи игралишта у Великој Реци, започет пре скоро деценију, коначно приведе крају општина Мали Зворник у текућој години из локалног буџета издвојила је 2,5 милиона динара, чиме је финансирала и неопходне измене пројектно техничке документације.

Захваљујући одговарајућим изменама у техничком пројекту, новоизграђено игралиште имаће одговарајуће стандардне димензије, ширину од 96 метара и дужину 55 метара, и на њему ће убудуће моћи да се одигравају званичне утакмице, што до сада, због неодговарајућих дименизија терена, није било могуће.

Приликом прошлонедељног обиласка градилишта на подручју општине, председник Јевтић посетио је и пољопривредно газдинство Драгорада Катића, мештанина Доње Трешнице, који се бави узгојем поточне пастрмке, дајући власнику газдинства корисне информације у вези могућности аплицирања код домаћих фондова за унапређене пословања. Посета председника општине Мали Зворник наведеном газдинству уприличена је у склопу подршке коју локална управа пружа становништву у деловима општине погођеним поплавама.  

Извор: Општина Мали Зворник

Фото: Општинска управа општине Мали Зворник

Прилог: Фото галерија – Мали Зворник инфо

Share