Обавештење о терминима за сузбијање ларви комараца на територији Мачванског управног округа

У складу са Програмом који је израдило Министарство државне управе и локалне самоуправе, а на основу Уговора број: 404-02-34/2022-37/5, од 19. априла 2022. године, добављач „Еко-Дез”, Привредно друштво за превентивно-санитарну заштиту дезинфекцију, дезинсекцију и дератизацију доо, Београд, Вукасовићева 55, послао је обавештење о почетку обављања третмана сузбијања ларви комараца на територији Мачванског управног округа ,односно града Шапца, града Лознице и шест општина: Богатић, Мали Зворник, Љубовија, Крупањ, Владимирци и Коцељева.

У обавештењу су назначени  следећи термини:

Град Шабац: третман сузбијања ларви комараца обавиће се у понедељак 13. јуна, уторак 14. јуна и среду 15. јуна 2022. године, уколико се стекну неопходни метео услови. Радови ће се изводити у периоду од 09.00 до 18.00 часова и планирано је да радови  трају три дана.

Град Лозница: третман сузбијања ларви комараца обавиће се у уторак 14. јуна и у среду 15. јуна, уколико се стекну неопходни метео услови. Радови ће се изводити у периоду од 09.00 до 18.00 часова и планирано је да радови  трају  два дана.

Општина Богатић: третман сузбијања ларви комараца обавиће се у понедељак 13. јуна, уколико се стекну неопходни метео услови. Радови ће се изводити у пероду од 09.00 до 18.00 часова и планирано је да радови трају један дан.

Општина Мали Зворник: третман сузбијања ларви комараца обавиће се у уторак 14. јуна и у среду 15. јуна, уколико се стекну неопходни метео услови. Радови ће се изводити у периоду од 09.00 до 18.00 часова и планирано је да радови трају два дана.

Општина Љубовија: третман сузбијања ларви комараца обавиће се у уторак 14. јуна и у среду 15. јуна, уколико се стекну неопходни метео услови. Радови ће се изводити у пероду од 09.00 до 18.00 часова и планирано је да радови трају два дана.

Општина Крупањ: третман сузбијања ларви комараца обавиће се у уторак 14. јуна и у среду 15. јуна, уколико се стекну неопходни метео услови. Радови ће се изводити у пероду од 09.00 до 18.00 часова и планирано је да радови трају два дана.

Општина Владимирци: третман сузбијања ларви комараца обавиће се у уторак 14. јуна и у среду 15. јуна, уколико се стекну неопходни метео услови. Радови ће се изводити у пероду од 09.00 до 18.00 часова и планирано је да радови трају два дана.

Општина Коцељева: третман сузбијања ларви комараца обавиће се у уторак 14. јуна и у среду 15. јуна, уколико се стекну неопходни метео услови. Радови ће се изводити у пероду од 09.00 до 18.00 часова и планирано је да радови трају два дана .

У свим градовима и општинама Мачванског управног округа третман сузбијања ларви комараца вршиће се препаратом Larva stop Piriprox 0,5 ZG. При правилној примени, прeпaрaт који садржа дифлубензурон, није штетан за пчеле и топлокрвне организме.

О наведеним активностима потребно је да свака локална самоуправа обавести становништво о термину обављања третмана,као и о времену извођења радова и препарату који ће се том приликом користити.

За спровођење ових активности решењем Министарства државне управе и локалне самоуправе у сваком Управном округу образован је Тим од три члана за координацију и праћење извршења Уговора о пружању услуга надзора и мониторинга стручне куће за спровођење Програма за сузбијање ларви комараца .

Чланови Тима за Мачвански управни округ су: Зорица Чолић, шеф Одсека у Мачванском управном округу, Владан Милошевић, послови утврђивања и извршења права на борачко-инвалидску заштиту и Јован Миладиновић, начелник Одељења за привреду и  локални економски развој у Градској управи Лознице.

Кабинет начелника Владана Красавца

 

 

Share