Дани спортско-рекреативног и културног туризма „Дрина је смисао живота MMXXII”

Манифестација „Дрина је смисао животаˮ, XXV ,,Сомовијада“ и XII Језерска регата, у периоду од 27. јула до 30. јула: Прилика су за љубитеље спортског риболова, гурмане, али и поклонике боравка у природи који промовишу туризам, здрав и активни живот.

Дани спортско-рекреативног и културног туризма „Дрина је смисао живота 2022” трајаће у Малом Зворнику од 28. до 31. јула 2022. године.

Свечано отварање манифестације је у четвртак, 28. јула, на стадиону ФК „Јединство”, са почетком у 20.30.

Након отварања, од 21.00 наступају Љуба Аличић, Бојана Барјактаревић и Раде Космајац.

Улаз бесплатан!

У току је Летња кампања добровољног давалаштва крви, под слоганом: „Прихвати изазов – буди шампион солидарности! Извуци ас из рукава!”, коју организују Институт за трансфузију крви и Црвени крст Србије. У овом тренутку смањене су резерве крвних група: А+, А-, 0+ и 0-.

У сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије и Црвеним крстом Мали Зворник у петак, 29. јула, на стази у Сакару биће организована акција добровољног давања крви, током манифестације „Сомовијадаˮ. Акција ће трајати од 9.00 до 14.00 часова.

Општина Мали Зворник и Туристичка организација општине Мали Зворник, у сарадњи са Спортским савезом „Дрина” Мали Зворник и Мотонаутичким клубом „Мотоџет” из Новог Сада, организују бесплатну обуку за вожњу скутера на води.

Позивамо најмлађе суграђане да нам се придруже на плажи у Сакару: У петак 29. јула од 11 до 17 часова и у суботу 30. јула од 13 до 17 часова.

У суботу 30. јула, на стадиону ФК „Јединство”, са почетком у 21.00 час, очекује вас концерт Зорице Брунцлик са гостима, Мирољубом Аранђеловићем Кемишом и Милошем Вујановићем.
Улаз је бесплатан!

Малозворничка регата на Зворничком језеру, Велика Река – Сакар, јединствена је регата на мирним водама!

Недеља, 31. јул 2022. године. Старт регате у 10.00 часова у Великој Реци. Учеснике регате прати оркестар Бошка Крџавца.

Покровитељ манифестације је Општина Мали Зворник.

Пројекат „Промоција спорта – промоција здравог живота” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2022. години.

Share