Нови дресови за подмладак Кошаркашког клуба Витез

🏀 Протекле седмице, поштујући максиму „Спорт за све!”, генерални секретар Спортског савеза Дрина, Александар Андрић, уручио је нове дресове подмлађеној селекцији Кошаркашког клуба „Витез”.

Андрић је на профилу ССД изразио своје задовољство пријемом, преневши све похвале за изврсног тренера Ивана Селенића, заступника клуба Игора Петковића и ову сјајну децу, пожелевши им срећу у даљем раду.

⛹️‍♂️ Први тим Кошаркашког клуба „Витез” формиран је 2015. године, а овај клуб је наредне сезоне био један од оснивача територијалног Спортског савеза Дрина.

Током две такмичарске сезоне наступали су у Регионалној кадетској лиги Западна Србија.

Портал Мали Зворник инфо пратио је 2017. и 2018. године турнире за селекције кадета у кошарци, који су под покровитељством општине Мали Зворник и Спортског савеза „Дрина” одржани у спортској сали Средње школе Мали Зворник.

Учествовале су екипа домаћина, КК „Витез” Мали Зворник и три гостујућа клуба КК „Лозница”, КК „Микс” Шабац – Мајур, КК „Дрина” Зворник, а наши кадети су били другопласирани на обадва турнира.

🧫 Пандемија вируса корона принудила је клуб на паузу, која се продужила на годину и по дана. У сали за тренинге тада је био пункт за имунизацију. 💉

⏳️ „Тренинзи су настављени тек од октобра 2022. Од тада радимо само са млађим категоријама, узраста од 7 до 16 година, које су и најмотивисаније за аматерски спорт. Но, то не значи да у нашем клубу нећемо изнедрити будуће професионалце. Тренутно имамо 29 чланова. Тренирамо три пута недељно у сали средње школе, у нади да ће и паркет ускоро бити замењен условнијим. У јуну ћемо одиграти неколико пријатељских утакмица”, истакао је тренер Иван Селенић.

🪪 Селенић је дипломирани спортски тренер, носилац црвене лиценце Кошаркашког савеза Србије и FIBA лиценце (Међународне кошаркашке федерације – Fédération Internationale de Basketball).

Фото: Спортски савез Дрина / Мали Зворник Инфо

Д.В.К.

Архива портала Мали Зворник инфо

Одржан други турнир кадетских кошаркашких селекција

 

Share