Теквондо клуб Душан Силни: Пет медаља на Међународном теквондо турниру Гран-при Зворник

🥋🥊 4th Grand Prix Open 2023, Zvornik.

У дворани Рекреативно-спортског центра у Зворнику, у суботу, 27. маја 2023. године, Теквондо клуб „Српски соко” успешно је организовао четврти Међународни теквондо турнир „Гран-при Зворник” (International Taekwon-Do Federation (ITF)).

Тренер Теквондо клуба „Душан Силни” Дејан Лукић истакао је да су учествовали на престижном међународном турниру који је окупио више од 400 такмичара, из 50 клубова и 15 земаља Старог континента.

„Наш клуб је представљало је осам такмичара, један судија један тренер. У изузетно јакој конкуренцији освојили смо пет  медаља, 🥈🥈🥉🥉🥉, два сребрна и три бронзана одличја, а наступ свих такмичара је био веома добар.

Новица Зељић, у узрасној групи од 18 до 34 године, освојио је две медаље, сребро у дисциплини форме и бронзу у дисциплини борбе (спаринг).

Друго сребро освојила је Марина Стевановић, у борбама.

Миа Ћирић изборила се за бронзану медаљу у формама, а Никша Лукић доноси из Зворника бронзу освојену у борбама.

Очекујемо да ће наши такмичари наставити да остварују добре резултате и у наредном периоду.

Хвала свима који нас прате и подржавају.

Следећа дестинација је Еврокуп у Пољској, на којем ће Мали Зворник и наш клуб представљати трофејни такмичар Новица Зељић, а који се одржава у граду Лублину од 16. до 18. јуна ове године”, казао је тренер и судија Дејан Лукић, један од оснивача Теквондо клуба „Душан Силни”, од фебруара носилац црног појаса III дàн.

На регионалним, европским и светским такмичењима, трофејна селекција Теквондо клуба „Душан Силни” наступа као део „Тима Србија”. Чланови су Спортског савеза „Дрина” и један од клубова оснивача, од 6. јула 2016. Ове године обележили су прву деценију постојања клуба.

Однедавно су у Српској Интернационалној Теквондо Асоцијацији (СИТА), а огранак су велике породице International Taekwon-Do Federation (ITF).

💻 Извори: Теквондо клуб „Душан Силни” / Мали Зворник инфо / Теквондо клуб „Српски Соко” Зворник

📷 Фото: Теквондо клуб „Душан Силни”

Д.В.К.

Share