На територији општине Мали Зворник настављени радови на санацији последица невремена

У општини Мали Зворник у току су интензивне активности на санацији последица невремена које је у уторак захватило овај крај. По наредби Општинског штаба за ванредне ситуације сва расположива механизација је на терену. На критичне локације путева, оштећених у налету бујица, Општина Мали Зворник послала је машине и потребан грађевински материјал за посипање и поправку путева.

Командант штаба и председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић каже да је у Велику Реку, где је бујица поткопала пут ка Подгају, јуче одвежена већа количина ломљеног камена за поправку оштећених деоница.

Овај део пута због тежине оштећења није проходан за саобраћај, а веома је небезбедан и за пешаке. У Великој Реци бујица је однела и део пута у засеоку Илићи, као и на почетку пута за Доњу Трешницу, где је раније био мост.

Према Јевтићевим речима машине раде на рашчишћавању терена у Првомајској улици у Малом Зворнику, где је невреме узроковало проблеме на путевима и другој инфраструктури.

Јако невреме у Малом Зворнику, у уторак после подне, током којег је за само два сата пало 50 литара кише по метру квадратном, у свим деловима општине изазвало је прекиде у напајању електричном енергијом, отежано одвијање саобраћаја на путевима, појаву одрона, ударних рупа и покретање мањих клизишта.

Због насталих проблема али и најаве могућих нових временских непогода, Општински штаб за ванредне ситуације у Малом Зворнику донео је јуче одлуку о хитном предузимању свих неопходних превентивних и оперативнх мера на заштити од непогода.

У циљу санације насталих штета и превенције од нових, у општини су ангажовани комунални и сви остали субјекти, оспособљени за реаговање у ванредним систуацијама. Од јутрос на терену су и мобилни тимови који сагледавају стање на угроженим и потенцијално угроженим локацијама и указују потребну помоћ.

Фото галерија: Општинска управа општине Мали Зворник

Извор: Општинска управа општине Мали Зворник

Новинар: Љиљана Ристановић

Инструкције за безбедно чишћење простора после поплаве

Share