Припреме за светско текводно првенство: Новица Зељић донео је бронзано одличје у своје родно место са међународног турнира у Македонији

Крај јуна, током којег смо се посветили Видовданском турниру у малом фудбалу, обележио је и изузетан успех члана Теквондо клуба „Душан Силни” Новице Зељића, на Taekwon-do ITF International championship OPEN OHRID 25th June 2022.

Новица Зељић донео је бронзано одличје у своје родно место, освојено на турниру у Македонији. Био је једини представник нашег клуба и општине у Охриду. Наступио је као сениор у категорији до 58 кг, са звањем мајстора, црни појас I дàн.

Будући да је конкуренција била јака, Новица је, наступајући у формама, заустављен у првом кругу, те се у тој дисциплини није окитио ниједним одличјем.

Међутим, у борбама је ситуација била другачија, а наш такмичар, иако заустављен у полуфиналу од Грчког репрезентативца, успео је да се домогне трећег места, односно бронзане медаље.🥉

Марјанчо Лазаревски, председник македонске ITF, тренер и председник Taekwon-Do клуба „Hwarang-ITFˮ, Лескоец крај Охрида, носилац је црног појаса V дàн, светски вицешампион у кикбоксу на првенству у Прагу 1996. године. Аутор је књиге „Пут до црног појасаˮ, прве публикације о ITF теквондоу у Македонији. Будући да је турнир отказан 2020. због пандемије коранвируса, организатор је уложио изузетну енергију и све ресурсе да ове године уприличи такмичење које ће учесници дуго памтити.

„Хвала свима вама који нас пратите и подржавате, ми настављамо даље, а Новица се припрема за светско првенство у октобру ове године које ће бити одржано у Словенији”, истакао је тренер Теквондо клуба „Душан Силни” Дејан Лукић.

Полагањем за ученичка звања и међународним турниром, где се Новица Зељић, по пропозицијама организатора, такмичио за наш клуб и општину, завршена је полусезона и клупске активности биће настављене у септембру.

На регионалним, европским и светским такмичењима, трофејна селекција Теквондо клуба „Душан Силни” најчешће наступа као део „Тима Србија” (International Taekwon-Do Federation (ITF)). Чланови су Спортског савеза „Дрина” и један од клубова оснивача, од 6. јула 2016.

Фото галерија: Taekwon-Do klub „Hwarang-ITFˮ, Лескоец крај Охрида (Македонија)

Пројекат „Промоција спорта – промоција здравог живота” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2022. години.

Д.В.К.

Нова мајсторска звања за Теквондо клуб Душан Силни из Малог Зворника

Share