Спортски савез Дрина Мали Зворник: Подстицај млађим селекцијама спортских клубова

Спортски савез ,,Дрина“ Мали Зворник, члан Спортског савеза Србије, референтни је савез на територији општине Мали Зворник, задужен за координацију рада свих спортских клубова, финансирање клубова који током године конкуришу са адекватном пројектном документацијом, одобрава, подстиче и помаже његовим чланицама у свакој ситуацији када је неопходно његово ангажовање. Уочавају где су средства најпотребнија, а стимулишу и најуспешније спортске клубове.

Према речима председника Спортског савеза ,,Дрина’’ Горана Самарџића, савез је надлежан и одговоран за контролу спровођења спортског дела програма клубова за који су они конкурисали код оснивача. У њиховој надлежности је надзор да ли се утакмице одржавају према распореду, да ли се тренинзи организују у довољној мери, да ли су заступљени сви узрасти, доследно, према плану и на основу пројекта.

Заменик председника општине Мали Зворник Милош Радојчић, председник Спортског савеза ,,Дрина’’ Горан Самарџић и генерални секретар Спортског савеза ,,Дрина“ Александар Андрић, уприличили су данас (петак, 26. маја) састанак са тренерима и представницима три трофејна клуба. Уручено је 11 мајица такмичарима КК ,,Шампиони“ Мали Зворник, 44 мајице чланицама ЖОК Мали Зворник и 15 мајица мушкој екипи ОК ,,Јединство“.

Председник Спортског савеза ,,Дрина’’ Горан Самарџић појаснио је да ће мајице бити додељене свим чланицама савеза у којима постоје млађе селекције, фудбалским клубовима ,,Јединство“ у Малом Зворнику, ,,Младост“ у Борини, кошаркашком клубу ,,Витез“ и теквондо клубу ,,Душан Силни“.
Генерални секретар Спортског савеза ,,Дрина“ Александар Андрић истиче да ће 175 мајица бити подељено свим младим спортистима са територије општине Мали Зворник, како би се стимулисали њихов спортски дух и ентузијазам за постизање резултата.

Да локална самоуправа и Спортски Савез ,,Дрина“ брину о млађим селекцијама, доказ је поклон од 50 мајица за тренинге, које је Горан Самарџић у априлу уручио тренерима Самиру Салихбеговићу (селекција пионира), Милану Смиљанићу (селекција петлића такмичара) и Душану Средојевићу (селекција млађих петлића). Овом приликом, управа ФК Јединство захвалила се локалној самоуправи и Спортском савезу ,,Дрина“ на изузетном спортском гесту.

Фото галерија: Мали Зворник Инфо

Новинар – сарадник: Далибор Крстић

Корисни линк: Спортски савез Србије

Share