Црвени крст Мали Зворник омогућио седмодневни одмор деци из поплављених насеља

Црвени крст Србије је у сарадњи са општинским друштвима Црвеног крста обезбедио могућност боравка деце из поплављених подручја у прошлогодишњим катастрофалним непогодама у одмаралишту Црвеног крста Александровац, изграђеном на локацији Митрово Поље. Боравак 24 деце из општине Мали Зворник је бесплатан. Термин овогодишњег боравка наших младих суграђана је од 16. до 23. августа. Код изабраних кандидата нису уочени проблеми у одвајању од родитеља и прилагођавања условима нове средине у којој ће боравити на одмору. Њима су се придружили вршњаци из Лознице, са којима су заједно отпутовали на одредиште.

,,Деца су у пратњи васпитача Ранисава Бајуновића који је професионално ангажован као наставник разредне наставе у школи, а сарађиваће свакодневно са колегама из других градова и општина тако да родитељи могу бити спокојни. Породице деце са лошијим материјалним стањем, посредством Центра за социјални рад добиле су помоћ од 5000 динара за опремање деце, а локална самоуправа је обезбедила та средства’’, истакао је Драган Николић, секретар Црвеног крста Мали Зворник

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић обратио се у име локалне самоуправе младим суграђанима, подржавши акцију Црвеног крста, пожелео им је срећан пут, те да се током седам дана боравка у одмаралишту опусте и доживе најлепша искуства кроз дружење, наставу и рекреацију.

Митрово Поље се налази на северозападном делу општине Александровац на надморској висини од 650-700 метара. До њега се може доћи из три правца: Александровца 22 км, Врњачке Бање 25 км и Бруса 22 км. Од Београда је удаљено 250 километара.

Одликује се повољним климатским условима и раскошним природним лепотама. Идеално је место за одмор и опоравак у нетакнутој природи. Простор и клима којом се одликује, базен са термоминералном водом који се налази у склопу одмаралишта које поседује и смештајне капацитете, су идеални за одмор.

Одмаралиште Црвеног крста „Милутин Андрејић“ у Митровом Пољу располаже са 100 лежајева, од којих је 40 апартманског типа. Свака соба има купатило, телефон и телевизор.

Уредник: Далибор Крстић

Фото: Далибор Крстић – Nikon Coolpix L23

Корисни линкови:

https://www.facebook.com/mitrovopolje.rs

http://www.toa.rs/mitrovo_polje.html

http://www.redcross.org.rs/index.php

http://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/2007/05/10/srpski/SH07050902.shtml

Crveni krst - Mitrovo Polje II

Crveni krst - Mitrovo Polje III

Share