Малозворничка смотра фолклора „Љубав не познаје границе“

Одржана III малозворничка смотра фолклора „Љубав не познаје границе“

Малозворничка смотра фолклора, под слоганом „Љубав не познаје границе“, одржана је протекле суботе у Дому културе у Малом Зворнику, по трећи пут. Манифестација је окупила ветеране фолклора из 10 градова Србије и Републике Српске.

У једноипочасовном програму, током којег је публици приказана лепота фолклорних мотива из готово свих крајева Србије, наступили су ветерани Фолклорног ансамбла „Дукат“ из Бијељине, КУД „Ариље“ из Ариља, КУД „Караџић“ из Лознице, КУД „Рудар“ из Угљевика, Фолклорног ансамбла „Ђидо“ из Богатића, Српског културног друштва ,,Свети Деспот Стефан Лазаревић“ из Сребренице, као и ветерани Фолклорног ансамбла Српског просветног и културног друштва „Просвјета“ из Брчког, док су делегације ветерана културно – уметничких друштава „Златибор“ из Чајетине, „Злакуса“ из Злакусе и „Абрашевић“ из Шапца својим присуством и снажним аплаузима у публици бодрили колеге на сцени.

„Манифестације, као што је ова, прилика су да подсетимо на културно благо које Србија баштини у народном стваралаштву, које је другачије од места до места, на сву лепоту различитости мотива утканих у песме, игре, народне ношње, обичаје и све друго, што је некада чинило свакодневни живот, очувало се и наставило да постоји кроз фолклор“, речено је приликом отварања манифестације.      

Осмишљена као догађај који окупља и зближава људе, чувајући народно стваралаштво, утемељено у игри и песми, манифестација, како је истакнуто, промовише и слави љубав, као најважнији елемент наших живота, на којем све почива, која је главни покретач, често и једина истинска снага свих нас, па отуда слоган „Љубав је за све године“, под којим је и овог пута наступило преко 100 играча.

Трећа малозворничка смотра фолклора одржана је у организацији Удружења грађана „Ветерани фолклора Малог Зворника“, у сарадњи са Библиотеком „17. Септембар“, уз финансијску подршку Општине Мали Зворник и локалних успешних привредника.

Извор: Општина Мали Зворник

Архива: Мали Зворник Инфо

Фестивал ветерана фолклора у Малом Зворнику

 

 

Share