Министарка културе Маја Гојковић отворила новоопремљени галеријски простор Дома културе

Гојковић у Малом Зворнику: Сваки део наше земље је једнако драгоцен. Настављамо заједничка улагања у оснаживање културе у целој Србији

Министарка културе Маја Гојковић посетила је данас општину Мали Зворник где је отворила новоопремљени галеријски простор Дома културе.

Гојковић је у Малом Зворнику поручила да је децентрализација културе један од најважнијих приоритета и да ће се и у наредном периоду у сарадњи са градовима и општинама наставити са улагањима у оснаживање културе у целој земљи.

Након отварања галеријског простора који је уређен захваљујући средствима из програма „Градови у фокусу”, Гојковић је присуствовала свечаној седници Скуштине општине поводом обележавања Дана општине Мали Зворник на којој јој је додељена Повеља за допринос развоју у области културе и уједно бржем напретку те општине.

„Повеља која ми је данас додељена сведочи да су грађани препознали посвећеност Владе Србије и Министарства културе, усмерену на равномерни развој и напредак сваког дела наше земље. Децентрализација културе један је од најважнијих приоритета министарства културе. Ослањајући се на одговорну државу и политику председника републике, Министарство културе делима недвомсилено потврђује да је сваки део наше земље пођеднако драгоцен и важан за њен свеукупни напредак. Водећи се тим принципима министарсво на чијем сам челу пре три године удвостручило је буџет намењен конкурсу „Градови у фокусу”, како бисмо створили могућност да сва места у Србији добију модерне домове културе, библиотеке, музеје, галерије, биоскопе и позоришта”, рекла је Гојковић, додајући да је поносна што је министарство помогло да се у Малом Зворнику изглед библиотеке и Дома културе промени.

Према њеним речима, у претходне две године Мали Зворник је преко конкурса „Градови у фокусу” добио 22 милиона динара, чиме је омогућено да библиотека добије нови мултифункционални простор.

Наводећи да је галеријски простор намењен за музејску збирку која сведочи о богатој историји овог краја, Гојковић је истакла да ће Министарство културе наставити да оснажује културу у Србији.    

💻 Извор: Општинска управа општине Мали Зворник

📷 Фото албуми: Мали Зворник инфо

Свечаност отварања галерије у Библиотеци „17. септембар”

Новоуређени галеријски простор у холу библиотеке

 

 

Share