Уручене општинске стипендије најбољим студентима

Општинске стипендије за 20 најбољих малозворничких студената

Студентске стипендије Општина Мали Зворник у 2018. години доделила је за 20 студената са подручја општине. На име тога из локалног буџета у текућој години опредељено је два милиона динара.

Овогодишње стипендије студентима свечано је уручио заменик председника општине Мали Зворник Милош Радојчић, у свом кабинету. Том приликом он је студентима честитао на досадашњем успешном школовању и пожелео да тако наставе и убудуће.

Радојчић је истакао да Општина Мали Зворник на овај начин жели да награди најбоље студенте и олакша им школовање.

Стипендије студентима биће исплаћиване 10 месеци, почев од октобра 2017. године, у једнаким месечним ратама, по 10 хиљада динара.

Право на стипендије ове године остварило је 15 студената, који су уписали једну од година основних студија у трајању од најмање четири године, за које је законом предвиђено да имају збир од 240 ЕСПБ (Европски систем преноса бодова), од друге до последње или мастер академских студија, као и пет студената који су уписали једну од година основних студија за које је законом предвиђено да имају збир од 180 ЕСПБ, од друге до последње године студија.

Остали услови за остваривање права на општинску стипендију намењену студентима били су да се студирање одвија на терет буџета, да током студија имају просечну оцену најмање 8,50, да током студија нису обнављали ни једну годину, да су положили све испите из претходних година и да имају пребивалиште на територији општине Мали Зворник најмање три године.

Овогодишњи конкурс за доделу стипендија студентима са подручја општине Мали Зворник објављен је 30. новембра 2017. године и био је отворен 15 дана.

Правилником за доделу стипендија било је предвиђено да, у случају недовољног броја пријављених студената, планираних за дотирање према прописаним критеријумима, или услед неиспуњавања прописаних услова од стране пријављених за стипендије, студентске стипендије могу бити додељене редовним студентима који испуњавају све тражене услове, изузев оног који се односи на пребивалиште, па су у том случају за стипендирање у обзир могли доћи и студенти који немају пребивалиште на територији општине Мали Зворник, уколико га имају њихови родитељи.

Фото галерија:

Одлука о додели стипендија студентима са подручја општине Мали Зворник за школску 2017/2018. годину

Извор: Општина Мали Зворник

Share