Мали Зворник: Ванредна ситуација у још две месне заједнице

Општински штаб за ванредне ситуације донео је одлуку да од 8. септембра поновно прогласи ванредну ситуацију у још две месне заједнице на територији Малог Зворника. После Доњег Насеља и месне заједнице Центар (Колонија), где је ванредна ситуација обновљена половином августа, овакво стање биће и у Доњој Борини и Брасини, а како кажу у општинској управи, разлог је убрзавање процеса око завршетка водоводне мреже до ова два сеоска насеља, у којима више од годину дана мештане снабдевају водом за пиће помоћу цистерни јер је локални водовод загађен.
,,Да бисмо коначно решили проблем водоснабдевања, ЈКП „Дрина“ предложило је увођене ванредне ситуације, што је штаб и прихватио. Око 60 одсто мештана већ за седам дана могло би да добије исправну градску воду, а у наредних четрдесетак дана и остатак месне заједнице’’, каже Зоран Јевтић, председник општине. Он је потврдио да су се послењих дана јављали власници парцела који су најпре дали сагласност да се пређе преко њиховог имања, а да су се онда предомислили, постављајући услове који нису прихватљиви за општину.
,,Свакоме преко чије земље прође цевовод биће надокнађена штета на основу закона и онога што вештак процени. Није у реду да због неколико људи испашта више од две хиљаде мештана“, сматра Јевтић, додајући да је увођење ванредне ситуације било једино решење да се процедура убрза и водовод заврши.

Незванично, има најава да ће се део мештана ових сеоских насеља грађанском непослушношћу супротставити одлуци штаба за ванредне ситуације, те да је могућ и штрајк глађу јер појединци не дозвољавају да им се пређе преко имања.

Новинар: Слободан Пајић
Фото: Далибор Крстић

Opstinska uprava Mali Zvornik II

Share