Купом Малог Зворника риболовци обележили Дан општине: Трофеји у Сремској Митровици и Лозници

Поводом Дана општине Мали Зворник, Клуб спортских риболоваца „Дринско језеро” организовао је на реци Дрини XXV „Куп Малог Зворника”, традиционално такмичење у улову рибе удицом на пловак.

Трофејне пехаре и златне медаље су у суботу, 18. септембра, освојиле екипе СРД „Кечига” из Сремске Митровице, у мушкој, и ООСР „Дрина” из Лознице, у женској конкуренцији.

Првак стазе у Малом Зворнику ове године, уловом од 6.075 грам поена, био је Велимир Стефановић из УСР „Смуђ” из Гибарца, насеља у општини Шид, у Сремском округу. Другопласирани Небојша Новаковић, представник домаћина и трофејни риболовац КСР „Дринско језероˮ, остварио је улов од 4.290 грам поена, а трећи је Душко Анђушић, представник СРД „Кечига” из Сремске Митровице, са освојених 3.915 грам поена. Ови риболовци су били и првопласирани такмичари у својим секторима.

Победничка екипа у мушкој конкуренцији, СРД „Кечига” из Сремске Митровице је састављена од врсних риболоваца: Душка Анђушића, Ђорђа Саванова и Милана Анђушића. Другопласирана ООСР „Скрапежˮ Косјерић, упркос незнатно лошијем улову од екипе треће по успеху – КСР „Дринско језероˮ I, имала је бољи секторски пласман, који је пресудан за бодовање на овом купу. Наш риболовни клуб из Малог Зворника, као организатор, имао је две екипе учесника, односно шест такмичара.

Код сениорки најуспешнија је била екипа ООСР „Дрина” Лозница: Бобана Јовић, Суада Опачић и Љиљана Јокић, испред екипа Риболовачког клуба „Мамац” из Лознице и домаћег КСР „Дринско језеро”.

Нови талас епидемије вируса корона омео је представнике спортских риболоваца, клубова и друштава из земаља региона да допутују у Мали Зворник, али смо гостопримство узвратили такмичарима из Сремске Митровице, Гибарца код Шида, Ариља, Косјерића, Бајине Баште, Бијељине, Братунца и Лознице.

Овом приликом, савезни судија Бранко Пеша награђен је плакетом за посебан, дугогодишњи пожртвовани допринос у развоју Клуба спортских риболоваца „Дринско језеро”.

Под различитим називима, традиција организовања купа спортских риболоваца у Малом Зворнику, као вида друштвено-спортских активности, датира још од седамдесетих година прошлог века.

КСР „,Дринско Језероˮ постоји већ 64 године, првобитни назив био је Општинска организација спортских риболоваца „Дринско језероˮ. Основана је 1957. године. Од својих спортских манифестација има куп пионира, куп Малог Зворника, Меморијални куп Рада Јовичића, а од ове године установљен је атрактивни фидер куп. Активно чланство чине 97 пионира, 90 сениора и пет сениорки.

Извори: Клуб спортских риболоваца Дринско језеро / Мали Зворник инфо

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Фото: Клуб спортских риболоваца Дринско језеро

Фото галерија: Мали Зворник инфо

Додела трофеја: Куп Малог Зворника

Куп Малог Зворника: Такмичарска стаза

Архива фотографија са такмичења 2019. године

 

Пројекат „Спортски мозаик – Повратак на терен” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2021. години.

Share