Куп основних школа у лову рибе удицом на пловак: Најбољи Мали Зворник и Брасина

На „Купу основних школа” општине Мали Зворник учествовало 60 такмичара – Најбољи Мали Зворник и Брасина

Такмичење малозворничких основних школа у лову рибе удицом на пловак за пионире, у организацији КСР „Дринско Језеро”, одржано је на стази у Сакару, у суботу 8. септембра.

На манифестацији, која је већ неколико година саставни део програма за обележавање 17. септембра, Дана општине Мали Зворник, учествовало је свих пет малозворничких основних школа, са укупно 60 ученика, у 12 екипа, пет екипа пионирки и седам екипа пионира.

На уређеној стази у Сакару, учествовало је 60 основаца из основних школа и месних заједница општине Мали Зворник, од чега је било 35 пионира и 25 пионирки. Они су се квалификовали кроз елиминациона такмичења која су се одвијала раније.

У пионирској конкуренцији надметали су се основци из Основних школа у Малом Зворнику, Радаљу, Брасини, Доњој Борини, Амајићу, Доњој Трешњици и Великој Реци, док у конкуренцији пионирки, такмичарке нису имале ОШ „Стеван Филиповић” Радаљ и одељење ОШ „Милош Гајић” Амајић из Доње Трешњице.

На крају такмичења проглашени су победници којима су припале пехари, медаље и мајице.
У конкуренцији пионирки најбоља је била екипа одељења ОШ „Браћа Рибар” Доња Борина из Брасине, друга је била екипа ОШ „Бранко Радичевић” из Малог Зворника, а трећа екипа из ОШ „Браћа Рибар” Доња Борина. Код пионира тријумфовали су такмичари из Малог Зворника, испред младих аласа из Радаља и Брасине. Много више спортске среће и умећа, наредне године, пожелећемо такмичарима ОШ „Никола Тесла” из Велике Реке и ОШ „Милош Гајић” Амајић.

По пропозицијама, улов се бодује збирно, изражен у грам поенима. Појединачно, најбоље код пионирки, од I до V сектора, биле су Тамара Мијаиловић (сектор D) и Ксенија Самарџић (сектор E) са 1325 грам поена. Катарина Митровић (сектор A) освојила је 1235 грам поена. Следе Весна Радичевић (сектор C) са 1040 и Јелена Јевтић (сектор B) са 1035 грам поена.

Код пионира победници по секторима били су: Алекса Јовановић (сектор А) са уловом од 2055 грама, Михаило Јевтић (сектор C) са 1915 грам поена, Вукашин Митровић (сектор B) са 1855 грама, Вељко Драгић (сектор D) са 1190 и Урош Перић (сектор E) који је освојио 1130 грам поена.
Награде је уручио Ђорђе Јовановић, председник КСР „Дринско језеро”.

Бранко Пеша, представник клуба и судија на такмичењу рекао је да су деца и овом приликом уловила различите примерке риба, међу којима је највише било кедера (локални називи: беовица, уклија, укљева, кауглер, клија, зеленика, зекица, клејица, шнајдер). У улози судије су члан Скупштине и такмичарске комисије, трофејни риболовац Небојша Новаковић и председник УО КСР „Дринско Језеро”, учитељ Бранко Бошковић. Овај куп одржава се више од две деценије, од 1997. године. Од тада се се редовно организују Школа риболова за подмладак КСР „Дринско Језеро” и Куп школа у лову рибе удицом на пловак за пионире. Надметање малозворничких основних школа у лову рибе удицом на пловак раније је одржавано у пролеће, у мају месецу, али је од пре неколико година постало саставни део програма обележавања Дана општине.

„Иако је на амблему КСР „Дринско језеро” Мали Зворник 1962. година, деценијама обележавана као оснивачка, захваљујући архивским изворима, постоје основане тврдње да је удружење риболоваца основано 1957. године. Тада је припадало Заједници четири клуба – Дрина II”, појаснио нам је судија Бранко Пеша.

Након такмичења за малишане, следеће суботе, 15. септембра, биће организован традиционални Куп у лову рибе удицом на пловак за сениоре.

Новинари сарадници: Драго Гајић / Далибор Крстић

Прилог: Фото галерија – Мали Зворник инфо

Архива: Мали Зворник инфо

У сусрет Дану општине Мали Зворник: Одржан Куп основних школа у лову рибе удицом на пловак

Share