Неочекивани порази и пласман наших клубова након последњег кола јесење полусезоне Међуопштинске лиге Јадар

Учинак наших клубова у Међуопштинској лиги Јадар остаје одлична стартна основа за нове успехе у пролећном делу првенства

Тринаесто (XIII) коло:

ФК Слога (Стража) 1: 0 ФК Велика Река, недеља 20. новембар, у 13.00 часова.

ФК Младост (Доња Борина) 2 : 3 ФК Јединство (Завлака), недеља 20. новембар, у 13.00 часова.

Фудбалски клуб Младост из Доње Борине, након првог пораза у полусезони, принудно је, по сведочењу присутних, непримереним и спорним судијским одлукама окончао вишенедељно лидерство, а зиму ће презимити на четвртом месту табеле. Према реаговањима публике, првотимаца и руководства оба наша представника у МОФЛЈ, низ спорних ситуација судија Саша Димитријевић пресудио је у корист директног ривала Младости, Фудбалског клуба Јединство (Завлака), а врхунац ове пристрасности огледа се и у чињеници да је додељено пет црвених картона првотимцима Младости. Бројне су осуде ове неетичности и непрофесионализма, поткрепљене краћим видео записима спорних ситуација.

Фудбалски клуб Младост, освојио је након јесењег дела првенства у Међуопштинској лиги Јадар 26 бодова, остваривши седам победа и пет нерешених резултата, уз гол разлику од 34:13 (+22). Био је једини, до протеклог викенда непоражени тим, а три бода које је Јединство из Завлаке освојило у Борини дуго ће бити оспоравани.

Фудбалски клуб Јединство (Завлака), донедавно на трећем месту, сада је првопласирани, са 30 бодова, освојених након десет победа. Ниједну утакмицу нису ремизирали, а поражени су у III, V и XI колу. Гол разлика је 31:15 (+16).

У финишу сезоне Фудбалски клуб Велика Река, наступајући у Међуопштинској лиги Јадар, бележио је значајан напредак. Зимски предах дочекују на петом месту. Од XI кола били су и четврти на табели, постигавши учинак од 24 бода, након седам победа, а имају три ремија и три пораза, уз гол разлику од 28:12 (+16).

Велика Река имала је хипотетичку предност и у последњем колу полусезоне, јер се у Стражи суочила са Слогом, клубом са зачеља табеле МОФЛЈ. Но, победа Слоге у гостима у утакмици XII кола, од 2:1, над екипом Јадар 1961 (Горњи Добрић) била је сигнал да се свакој утакмици мора приступити крајње озбиљно.

Фудбалски клуб Слога освојио је у досадашњем делу првенства 15 бодова, пласирали су се на девето место. Овај учинак постигли су након пет победа, без ремија, а поражени су у осам мечева. Гол разлика им је 20:33 (-13).

Убедљиво најлошији учинак имају првотимци Фудбалског клуба Цер (Јадарска Лешница). Изгубили су све утакмице током јесење полусезоне, а гол разлика је 11:80 (-69).

Фудбалски клуб „Велика Река” у сезони 2021/2022 освојио је 54 бода, са учинком од 17 победа, три нерешена резултата и четири пораза, а гол разлика била је 71:29 (+42). Велика Река је остварила завидан успех као другопласирани тим у Међуопштинској лиги Јадар. То им је и најбољи пласман, од почетка наступа у овом лигашком такмичењу, од сезоне 2008/2009.

Фудбалски клуб „Младост” протекле сезоне био је рангиран на врло добром 6. месту табеле ФМОЛЈ, са освојена 32 бода, 10 победа, три ремизиране утакмице и 11 пораза, а гол разлика била је 40:40 (0). Ова позиција им је током три сезоне 2010/2011, 2013/2014 и 2021/2022 била и највиши остварни пласман у Међуопштинској лиги Јадар.

Међуопштинска лига „Јадар” једна је од укупно 52 међуопштинске лиге у фудбалу и шести је ниво лигашких фудбалских такмичења у Србији. За нас је значајна због доминантне заступљености фудбалских клубова са територије општине Мали Зворник.

Такмичење је на почетку протекле сезоне 2021-2022 напустио Фудбалски клуб Младост Доњи Добрић, те је ова лига имала 13 учесника, а у сваком колу је један тим био слободан. Редовне седмичне паузе у игри једног од клубова утицале су на тренутни број одиграних утакмица и на распоред гостовања.

У новој сезони избегнуте су такве паузе, јер имамо 14 клубова учесника, а одана публика Велике Реке и Младости поново редовно бодри своје тимове, слави победе и реагује на све неправилности.

Упркос нашем настојању, до данас нисмо пронашли новије доступне слике Фудбалског клуба Младост.

Извор: SrbijaSport.net

Коментари: Мали Зворник инфо

Д.В.К.

Пројекат „Промоција спорта – промоција здравог живота” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2022. години. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Пласман наших клубова у врху табеле Међуопштинске лиге Јадар: Велика Река друга – Младост шеста

Share