Куп Малог Зворника у улову рибе удицом на пловак: Прва места Лозничанима

Поводом Дана општине Мали Зворник, LXI годишњице од оснивања, Клуб спортских риболоваца „Дринско језеро” из Малог Зворника, организовало је XX „Куп Малог Зворника” у улову рибе удицом на пловак.

Учествовало је 45 риболоваца из Малог Зворника, Лознице, Ваљева, Сремске Митровице, Бајине Баште, Косјерића и Гибарца крај Шида у Србији, те Братунца и Зворника у Републици Српској. Карактер интернационалног такмичеwа, дали су гости из побратимског удружења риболоваца „Игало” из Игала као и такмичари из Риболовачког клуба „Љубљана” (Zveza ribiških družin Ljubljana) из Словеније.

На крају петосатног пецања проглашени су победници у мушкој и женској конкуренцији, којима су додељени пехари.

Највише успеха имали су аласи из Лознице. Мушка екипа ОО СР „Дрина” из Лознице била је прва, други су били такмичари домаћег КСР „Дринско језеро”, а трећепласирана екипа су такмичари из СРД „Кечига” из Сремске Митровице. Победничку екипу чине Мирко Пајић, Гаврило Гавриловић и Никола Милић.

Код дама најуспешнија је била екипа ОО СР „Дрина” Лозница: Бобана Јовић, Суада Опачић и Љиљана Јокић, испред екипа Риболовачког клуба „Мамац” из Лознице и домаћег КСР „Дринско језеро”.

Победници по секторима били су: Славиша Павловић (РД из Љубљане), у првом, Ђорђе Јовановић, у другом и Душко Анђушић (СРД „Кечига”) у трећем сектору, док је победник стазе био Ђорђе Јовановић, председник КСР „Дринско језеро” из Малог Зворника.

Традиција организовања купа спортских риболоваца у Малом Зворнику, као вида друштвено-спортских активности, датира још од седамдесетих година прошлог века.

Новинари сарадници: Драго Гајић / Далибор Крстић
Фото: Драго Гајић / Миодраг Ћирић

Прилог: Фото галерија – Мали Зворник инфо

Share