Мали Зворник и Подриње у срцу Драгише Деспотовића

Прошле године, поводом 50. рођендана ФК „Јединство”, управа клуба у сарадњи са локалном самоуправом, Спортским савезом „Дрина”, спонзорима и пријатељима клуба, реновирала је свлачионице и пратеће просторије. Тако се дошло до значајног побољшања услова за тренирање свих селекција као и одигравања утакмица, а 2018. године, на иницијативу „СОС канала плус”, телевизије спорта и здравља, обезбеђено је 210 столица (плаве боје) које су окитиле Рибарску 1 и 23 столице на клупама за делегате, тренере и резервне играче. Љубитељи бубамаре могу лепше и удобније да прате фудбалске представе свих селекције, од полетараца па све до сениора. Самим тим, комплетан стадион добија модернији изглед, какав и заслужује.


Посебну захвалност председник Управног одбора Спортског савеза „Дрина” Горан Самарџић упућује Драгиши Деспотовићу који је ове године, даровао 23 столице (11 белих и 12 плавих) за делегате, тренере и резервне играче. То није први пут да долази у Мали Зворник и Јединству доноси поклоне. Вишеструки је дародавац, поклонио је у неколико наврата свом некадашњем клубу фудбалске лопте, гарнитуре дресова, а саиграчи и суграђани цене и истичу значај Деспотовићевог доброчинства, који је истакнути добротвор и у црквеној заједници наше општине.

У склопу прославе 60 година од оснивања Општине Мали Зворник, 22. септембра 2015. године,  одигран је ревијални фудбалски меч између ветерана ФК Црвена Звезда из Београда и ФК Јединства из Малог Зворника. Овом приликом је капитен ветерана ФК Јединство, Небојша Новаковић, уручио Захвалницу клуба нашем суграђанину Драгиши Деспотовићу који је претходно донирао 10 фудбалских лопти нашем клубу.

Учесник меча ветерана, Драгиша Деспотовић, поклонио је 19. септембра 2016. године, шест фудбалских лопти домаћинима. Бивши фудбалер Јединства играо је и у пријатељској утакмици  ветерана Јединства и Партизана из Београда.

Две године касније, 09. октобра 2017. одиграна је нова ревијална фудбалска утакмица ветерана Црвене Звезде и Јединства, уприличена поводом обележавања 50. годишњице Фудбалског клуба Јединство. Драгиша Деспотовић је овом приликом уручио гарнитуру дресова председнику клуба Томици Јовановићу. У знак захвалности, клуб се одужио дародавцу скромним поклоном. Урамљена фотографија има непроцењиву емотивну вредност, као сведочанство Деспотовићеве наклоности и вишегодишње помоћи клубу. 

Новинари сарадници: Далибор Крстић / Самир Салихбеговић
Фото: Мали Зворник инфо

Share