Ин меморијам – Самир Ћама Салихбеговић

Последњи поздрав нашем пријатељу Самиру Ћами Салихбеговићу, вишегодишњем новинару спортске рубрике у Јавном предузећу Радио „Дрина”, на Фејсбук страници Мали Зворник интернет новости и порталу Мали Зворник инфо.

Прерано почивши, у 44. години живота, уписао се 11. јуна 2022. године у књигу заувек уснулих.

Остварен супруг, отац, одан пријатељ, Самир је био посвећени спортски радник, за пример генерацијама младих фудбалера са којима је сарађивао, остваривши значајан успех у каријери тренера млађих селекција.

Истичемо само неке од његових подухвата, у протеклој деценији, пре пресељења у Нови Сад, чији је био иницијатор или члан организационих одбора: Видовдански турнири у малом фудбалу, лиге петлића и пионира, успешно је уочио младе таленте у мушким, женским и мешовитим селекцијама, „Фестивал фудбала младих”, у периоду од 2014. до 2017. године, меморијални турнир „чика Аћо и Владан”, меморијални турнир „Милорад Бато Стајић” у октобру 2017. године, те бројне школе фудбала у оквиру прекограничне сарадње Републике Србије, Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине…

Учествовао је и у обележавању педесетог рођендана ФК „Јединство”, када су реновиране просторије клуба, што је био изузетан плод сарадње Општине Мали Зворник, Спортског Савеза Дрина и управе Фудбалског клуба Јединство. Тада су, коначно, у фебруару 2018. године створени адекватни услови за организацију тренинга и утакмица за све селекције, али и за школу фудбала која је бројала више од 100 дечака и неколико девојчица.

Последњих година са пуно успеха ангажован је као тренер Фудбалског клуба „Петрика” у Развојној лиги Новог Сада. До последњег трена био је на фудбалском терену.

Преносимо изразе саучешћа његовој породици, саосећање и подршку пријатеља. Од бога им здравље и утеха.

Захвални, новинари редакције портала Мали Зворник инфо

Фото: Приватна архива / Мали Зворник инфо

Д.В.К.

Share