Жолт Сабо из Сенте победник XII манифестације Скобаљијада

Прво место у улову скобаља на манифестацији Скобаљијада у Малом Зворнику освојио је Жолт Сабо из Сенте са 17.195 грам-поена, а другопласирани такмичар је Драган Илић из Зворника са уловом од 12.350 грам-поена. Награђени су карбонским болоњез риболовним штаповима, пехарима, медаљама и дипломама. Трећепласирани је Миодраг Јовић из Зворника, са 10.950 грам-поена.

За ово такмичење, упркос препрекама у виду најаве обилних падавина у општини Мали Зворник, од око 50 l/m², пријавило се 94 такмичара. Из Србије: од Аде, Кањиже, Сенте, Сремске Митровице, Бечеја, до Звечана, Лепосавића, Косовске Митровице, Београда, Ваљева, Лазаревца, Никинаца, Ваљева, Крупња, Лознице, Бање Ковиљаче, Љубовије, насеља општине Мали Зворник, потом Зворника у Републици Српској, Бијељине, Братунца, Власенице, Милића, Цапарди, а куриозитет је присуство такмичарке Варваре Тисленко из Руске Федерације. Варвара је и најмлађа учесница такмичења те је добила прикладну награду организатора манифестације, као подстицај за учешће у наредним сезонама.

Награде су уручили представници покровитеља и организатора манифестације: председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић, заменик председника општине Милисав Деспотовић, председник Скупштине општине Мали Зворник Радован Тадић и директор ТООМЗ Млађан Црквењаш.

Грам-поени се додељују према збиру тежине улова и врсти улова, што је пракса од 2014. године.

Котизација по такмичару укинута је одлуком покровитеља манифестације, од 2016. године. Сваки такмичар, уз фонд вредних награда, имао је обезбеђен доручак, флашу воде, ручак и такмичарску мајицу.

Такмичење је било појединачно и одвијало се у атмосфери потпуне регуларности, уз надзор судија Клуба спортских риболоваца „Дринско језеро” из Малог Зворника.

Мр Светозар Василијевић,  дипломирани грађевински инжењер, шеф Одељења за водни режим, водно добро и водна акта у ЈВП „Србијаводе” и председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић, у име покровитеља, прогласили су почетак XII манифестације Скобаљијада и гурманијада у Малом Зворнику, у нади да обилне падавине неће омести успех 94 риболовца, учесника Скобаљијаде, и шест екипа пријављених за Гурманијаду.

Фото галерија: Мали Зворник инфо

Д.В.К.

Пројекат „Промоција спорта – промоција здравог живота” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2022. години.

Share