Србија у покрету: Акција Дотмократија у Малом Зворнику

Dotmokratija Mali Zvornik (2)

Удружење грађана Србија у покрету, Национална коалиција за децентрализацију и Медија и реформ центар Ниш позивају вас на Дотмократију!

Субота, 11. фебруар, од 13.00 до 14.30 часова, испред библиотеке „17. септембар“, Краља Петра I, Мали Зворник.

Пошто су претходно током уличних акција навели проблеме своје локалне средине који их највише брину, грађани и грађанке Малог Зворника ће се на ,,дотмократски“ начин определити за оне који су најургентнији и о којима желе да разговарају са посланицима Народне скупштине.

Активисти тима иницијативе „Бирам кога бирам“ из Малог Зворника изнеће на гласање теме које су њихови суграђани и суграђанке навели тако што ће их написати на папиру.

Становници Малог Зворника моћи ће да на скали слагања изразе свој став, тако што ће обојити тачку испод изјаве која највише одговара њиховом мишљењу.

Изјаве измећу којих ће моћи да бирају су „снажно слагање“, „слагање“, „неутрално“, „неслагање“, „снажно неслагање“ и „збуњеност“.

Дотмократија – да ставимо тачку на проблеме.

За све додатне инфомације можете се обратити Милошу Пајићу, лидеру тима из Малог Зворника.

„Бирам кога бирам“ је иницијатива за промену изборног система Србије коју спроводе грађани из 12 градова, окупљени око Националне коалиције за децентрализацију, Медиа и реформ центра Ниш и Удружења грађана Србија у покрету. Подстакнути чињеницом да своје представнике у Скупштини не бирају грађани, већ то уместо њих раде партије јер им лош изборни закон то дозвољава, активисти своје суграђане информишу о недостацима постојећег изборног система и мотивишу их да се прикључе иницијативи. Циљ иницијативе је да променом изборног закона обезбеди равномерну заступљеност свих општина у Скупштини, већу персонализацију посланика, равноправност полова у скупштинском саставу и бољу заступљеност мањина. Иницијатива укључује и посланике који деле њене вредности, као и експерте у области изборног права.

Бирам кога бирам, да интереси грађана и заједнице буду испред партијских.

Видео запис: Шта је дотмократија?

Корисни линкови:

Посланици добродошли у Мали Зворник

http://srbijaupokretu.org/poslanici-dobrodosli-u-mali-zvornik/

Да ли сте чули за дотмократију?

http://srbijaupokretu.org/da-li-ste-culi-za-dotmokratiju/

Фото: Србија у покрету

16298978_10154234967352647_9030077099002659402_n

Новинар: Далибор Крстић

Share

One thought on “Србија у покрету: Акција Дотмократија у Малом Зворнику

Comments are closed.