Мали Зворник: Емисија „Жикина шареница“ 30. јула уживо из Велике Реке

У оквиру манифестације „Дрина је смисао живота“, Општина Мали Зворник следећег викенда угостиће летњи караван емисије „Жикина шареница“, која ће у недељу, 30. јула бити реализована уживо из Велике Реке, недалеко од стартног места седме малозворничке регате, планиране за исти дан.

У  емисији ће бити представљена целокупна туристичка понуда, културно наслеђе и привредни потенцијали општине, уз промоцију централне манифестације  „Дани спортско – рекреативног и културног туризма – Дрина је смисао живота“, која се у Малом Зворнику одржава сваке године последњег викенда у јулу, уз низ спортско рекреативних, културних и забавних садржаја.

Гости Жике Николића у емисији из Малог Зворника, биће представници друштвеног живота општине, истакнути Малозворничани и Подрињци, писци, уметници, спортисти, пријатељи општине као и популарни певачи.

Реализацију „Шаренице“ из општине Мали Зворник гледаоци могу пратити на првом програму Радио телевизије Србије, у уобичајеном термину, од 09.00 до 11.00 часова.

За све који су заинтересовани да присуствују реализацији емисије, Општина Мали Зворник, организатор и покровитељ манифестације, обезбедила је бесплатан превоз до места дешавања, са  поласцима са главне аутобуске станице у Малом Зворнику у 07.00 и 08.00 часова.

Председник општине Зоран Јевтић позвао је све који желе да посете ових дана општину Мали Зворник и уживају у програму манифестације „Дрина је смисао живота“, која ће бити одржана од 27. до 30. јула.

У оквиру манифестације учеснике и госте очекује јубиларна, 20. „Сомовијада“, такмичење у лову сома на Зворничком језеру, традиционално такмичење у кувању рибље чорбе „Златни котлић Сомовијаде 2017“, Сајам домаће радиности и језерска регата, Велика Река – Сакар, јединствена у Србији. 

У забавном програму наступиће популарни певачи народне музике.

Манифестација ће бити отворена у четвртак, 27. јула, у 20.30 часова, концертом Шабана Шаулића и Милице Крсмановић, док ће две вечери касније, у суботу, 29. јула, наступити Љубомир Перућица, Теа Таировић и трубачки оркестар Бошка Крџавца, који ће звуком омиљеног инструмента у Србији посетиоце пратити и увесељавати и у завршници манифестације, на регати у недељу, 30. јула.

Новинар: Љиљана Ристановић

Насловна фотографија: Милинко Исаковић – Одмаралиште ,,Дрински рај“

Фото галерија: Архива портала Мали Зворник Инфо – Регата на Зворничком језеру

Share