Одигране прве утакмице Видовданског турнира у малом фудбалу.

У Малом Зворнику отворен XXV Видовдански турнир у малом фудбалу на коме ће се у наредних десетак дана надметати осам екипа, распоређених у две групе. Видовдански турнир се у Малом Зворнику одржава традиционално од 1994. године, више од две деценије, на игралишту малих спортова.
Манифестацију и ове године организује Спортски савез „Дрина”, а покровитељ је Општина Мали Зворник.
Турнир је подршка аматерском спорту и неће бити у сенци Светског првенства у фудбалу – Русија 2018.
У среду је дан паузе када пратимо утакмицу између фудбалских репрезентација Србије и Бразила у Москви на Светском првенству у Русији.
Надамо се да летње невреме неће привремено нарушити амбијент и погоршати услове на терену.

Видовдански турнир отворен је утакмицом екипа Б групе: „Дрина СНН” – Ауто школа – Мали Зворник и „Хотел Ројал Дрина” – Мали Зворник, од 19.40 часова.
У првом мечу, „Дрина СНН” тријумфовала је резултатом 3:1. Стрелци за победничку екипу су Жељко Мијаиловић, Филип Благојевић и Ђорђе Готовац, а Бојан Стевановић је изједначењем у првом полувремену улио наду пораженом тиму „Хотел Ројал Дрина” да је преокрет могућ, упркос снажним противницима. Игра је била динамична и на моменте груба, али истрајна публика је са задовољством пратила обе утакмице.

Стрелци:
Жељко Мијаиловић (Дрина СНН) 1:0;
Бојан Стевановић (Хотел Ројал Дрина) 1:1;
Филип Благојевић (Дрина СНН) 2:1;
Ђорђе Готовац (Дрина СНН) 3:1.

У другом сусрету, екипе из А групе: „Долина Мира” – Зворник и „Азбуковица” – Љубовија, од 20.30 часова, изненадиле су гледаоце учинком и преокретима, до самог краја меча који је окончан нерешеним резултатом 3:3. У последњих пет минута постигнут је и први аутогол, а гол изједначења у последњој секунди, уз звук сирене која је означила крај утакмице. Стево Јокић („Долина Мира”) је први играч који је постигао два гола на утакмици, а његов тимски колега Новица Марковић имао је најмање спортске среће због аутогола.

Стрелци:
Рацо Васић (Долина Мира) 1:0;
Стево Јокић (Долина Мира) 2:0;
Марко Ракић (Азбуковица) 2:1;
Стево Јокић (Долина Мира) 3:1;
Новица Марковић (Долина Мира) 3:2;
Предраг Тодоровић (Азбуковица) 3:3.

Љубитељи аматерског спорта, малог фудбала и сви гледаоци који у уторак посете стадион малих спортова у Малом Зворнику имаће прилику да прате нова три сусрета у оквиру Видовданског турнира „Мали Зворник 2018”:
Први ће на терен изаћи, у 18.30, „Бет Ин – Спортске кладионице” – Зворник и „Ауто сервис Кабриолет” – Воћњак (група А).
У 19.30 састају се ФК „Језеро” – Амајић и „Хотел Ројал Дрина” – Мали Зворник (група Б)..
Трећи меч је на програму у 20.30: „Дрина СНН” – Ауто школа – Мали Зворник и екипа „Трновица” из Трновице.

За учешће на Видовданском турниру у малом фудбалу „Мали Зворник 2018” пријавило се осам екипа, из Србије и Републике Српске.

Екипе су разврстане у две групе.

Група А:
„Долина Мира” – Зворник
„Ауто сервис Кабриолет” – Воћњак
„Бет Ин – Спортске кладионице” – Зворник
„Азбуковица” – Љубовија

Група Б:
„Дрина СНН” – Ауто школа – Мали Зворник
„Хотел Ројал Дрина” – Мали Зворник
ФК „Језеро” – Амајић
„Трновица”– Трновица

Судијски пар су Славољуб Цвјетковић и Милан Спасојевић, а распоред утакмица на турниру утврђује се од недеље, 24. јуна, извлачењем парова.

Екипе ће се надметати десетак дана за новчану награду, која за прво место износи 150.000 динара, док је бонус за другопласирану екипу предвиђен у износу од 30.000 динара.

Посебне награде, пехари и дипломе биће додељене најбољем стрелцу, играчу, голману и младом играчу турнира.

Манифестацију организује Спортски савез „Дрина“, а покровитељ је Општина Мали Зворник.
Бројни спонзори традиционално подржавају „Видовдански турнир” у малом фудбалу:
Фризерски салон „Бане” – Мали Зворник; „Глосса Центар за немачки језик” – Зворник; Штампарија „Новаковић” – Мали Зворник; Теквондо клуб „Душан Силни” – Мали Зворник; Подрум пића „Јовановић” – Мали Зворник; „Хотел Ројал Дрина” – Мали Зворник; Агенција за књигодствене услуге „Актива” – Мали Зворник. Медијска пратња такмичења је портал Мали Зворник инфо.

Прошлогодишњи победник Видовданског турнира у малом фудбалу 2017. била је екипа „Glossa – Центар за њемачки језик” из Зворника. У финалној утакмици, седмодневног такмичења, фудбалери овог тима победили су „Хотел Видиковац” из Зворника, резултатом 7:2.

Линк – Фото галерија: Мали Зворник инфо

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Share