Пета победа наших сениорки: Одбојкашки клуб Лаки Стар Београд – Одбојкашки клуб Мали Зворник 2:3

Нова победа наше трофејне екипе сениорки 🏐

„У важној утакмици за нас гдје смо направили велики искорак ка циљу и опстанку у овој лиги, после заостатка од 2:1 и катастрофалног суђења, што је постало уобичајено у утакмицама друге лиге, одбојкашице из Малог Зворника се буде и показују српски инат, окрећу резултат у своју корист и побјеђују са 3:2. Игра мојих дјевојака није била најбоља, али с обзиром да већ пет утакмица играмо у гостима, и немамо нормалне услове за извођење тренинга, добро и на ногама стоје после 2 сата и 30 минута лавовске борбе. Све честитке противнику на фер и коректној борби и мојим дјевојкама на мушкој партији. Сплетом околности, после ове сезоне, гаси се Прва Б лига и много екипа ће се такмичити у Другој лиги, а самим тим више екипа ће прећи у нижи ранг такмичења. Самим опстанком у овој лиги ми бисмо већ били вишерангирани клуб.

Због оштећења прозора у нашој спортској сали Средње школе Мали Зворник нисмо могли бити домаћини већ дужи временски период. Сениорке су ишле принудно у Мионицу и Београд, а пионирке су путовале у Шабац, иако смо по распореду били домаћини гостовали смо укупно пет утакмица у те две селекције. Али, сада смо, званично, домаћини ОК „Смеч СВˮ из Свилајнца. Ако се не застакли прозор на сали и тиме не обезбедимо све услове за регуларност утакмице, онда ми путујемо и то кошта непланираних 40.000 динара по гостовању”, казао нам је тренер женског одбојкашког клуба „Мали Зворник” Зоран Грбић.

У разговору са председником општине Мали Зворник, Зораном Јевтићем, сазнајемо да радови на замени стакла у сали Средње школе, по свему судећи, почињу у понедељак, 6. децембра.

Архивска фотографија – Оштећен је прозор изнад улаза у спортску салу и вакцинални пункт

Првенство у Другој лиги – Центар се, уобичајено, одржава од октобра до априла. Наше одбојкашице, прошлогодишње шампионке региона, у сезони 2021/2022, одмериће енергију младости, своје умеће, до сада стечено знање и савладане вештине, са још 11 тимова: „Пролетерˮ – Лозница, „Шумадијаˮ – Аранђеловац, „Блок аутˮ – Београд, „Рибницаˮ – Мионица, „Шабац – 015ˮ – Шабац, „Слога 2016ˮ – Баточина, „Авалаˮ – Београд, „Лаки стар (Lucky star)ˮ – Београд, „Смеч СВˮ – Свилајнац, „Лазаревацˮ – Лазаревац и „Млади радникˮ – Пожаревац.

Сениорке су до сада победиле тим Блок аут (3:2), биле су боље од Пролетера (3:1), а убедљиво су победиле екипу Слога 2016 (3:0). Пораз су доживеле гостујући у Аранђеловцу. Екипа домаћина Шумадија била је надмоћнија (3:0). Утакмицу петог кола, због оштећења у нашој Сали, одиграле су у Мионици против екипе Рибнице, изгубивши (3:1). У Пожаревцу смо победили Млади Радник резултатом (3:0). Принудно смо гостовали и у Београду где нас је савладала екипа Авала (3:0).

Досадашњим учинком од пет победа и три пораза пласиране су на пето место табеле, са 14 бодова и сет разликом од 16:14.

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Насловна фотографија: ЖОК „Мали Зворникˮ 🏐


Пројекат „Спортски мозаик – Повратак на терен” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2021. години.

Одличан учинак наших одбојкашица у Другој лиги Србије – група Центар

Share