Екипа КСР Дринско језеро другопласирана на 72. Купу Бајине Баште

Протеклог викенда, на риболовачкој стази на језеру у Перућцу одржан је риболовачки Куп Бајине Баште у пецању рибе удицом на пловак. Уз све похвале за организацију на врхунском нивоу, 9. октобра учествовало је 12 екипа из Србије, Црне Горе и Републике Српске.

Прво место припало је Општинској организацији спортских риболоваца (ООСР) „Скрапеж” из Косјерића, са најбољим екипним резултатом од пет секторских пласмана.

Екипа Клуба спортских риболоваца „Дринско језеро” из Малог Зворника освојила је друго место са 10 секторских пласмана. Представљали су нас: капитен Бранко Бошковић, Ђорђе Јовановић, Небојша Новаковић и Жељко Васић. У првом сектору, Небојша Новаковић је био пети са уловом од 2120 грама. У другом сектору, Ђорђе Јовановић је био први са 3825 грама. У трећем сектору, Жељко Васић је био четврти са 4770 грама.

Трећепласирани су такмичари Удружења спортских риболоваца (УСР) „Лим-Стари Град” Прибој, са 13 секторских пласмана. Следе: СРК „Липљан” Пљевља,  ОСР „Лим” Пријепоље,  КСР „Косјерић”,  ООСР „Рзав” Ариље, ОСР „Младица” Бајина Башта, ГОСР „Дрина” Лозница, СРУ „Дрина” Братунац, ОСР „Бјелица” Лучани и ОСР „Дрина” Љубовија.

У сектору (А) најуспешнији је био Владе Митровић из ООСР „Скрапеж” Косјерић, са упецаних 3538 грама рибе, у сектору (Б) наш Ђорђе Јовановић из КСР „Дринско језеро” Мали Зворник, уловом од 3825, а у сектору (Ц) Санел Кукић УСР „Лим-Стари Град” Прибој, мајстор стазе са упецаних 7725 грама рибе. Најкрупнији примерак улов је Жељка Васића из Малог Зворника. Његова плотица (риба шаранског рода или горски амур) била је тешка 512 грама.

Био је ово 72. Куп Бајине Баште. ОСР „Младица” Бајина Башта похваљена је за одличну организацију, а гост такмичења био је Јован Мемедовић. Познати новинар РТС, почасни грађанин Бајине Баште, најуспешнијим риболовцима уручио је пехаре и медаље.

Ово је и завршно такмичење за већину екипа у 2022. години.

Градска организације спортских риболоваца (ГОСР) „Дрина” Лозница, почетком септембра организовала је 19. Куп „Дани Дрине”, на такмичарској стази у Брањеву.

Та традиционална манифестација окупила је велики број љубитеља спортског риболова, а успех малозворничких риболоваца није изостао. Сениори КСР „Дринско језеро” освојили су прво место у екипном пласману, па су свој квалитет и умеће на гостовањима убрзо потврдили у Бајиној Башти.

Клуб спортских риболоваца „Дринско језероˮ представљали су: капитен Жељко Васић, Ђорђе Јовановић, Ненад Вучетић и Небојша Новаковић.

КСР „Дринско језеро” Мали Зворник званично је основан 1957. године. Тада је ова организација спортских риболоваца припадала Заједници IV клуба „Дрина II”.

Извори: Мали Зворник инфо / КСР Дринско језеро / ББ Глас / ТВ 5 Ужице

Фото: ББ Глас / М.Андрић

Д.В.К.

Пројекат „Промоција спорта – промоција здравог живота” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2022. години. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Дан општине: Одржан традиционални међународни риболовни Куп Малог Зворника за сениоре

Share