Дрина је само једна: XI Дринска регата пример заједништва

Две суседне општине, Зворник, Мали Зворник и град Лозница доказују да их ова река спаја, а у вишечасовној пловидби дугој готово 25 километара, заједно, уз музику, роштиљ и пиће, уживају Јадрани, Подрињци, Рађевци, Азбуковчани, љубитељи реке из регије Бирач и других крајева Србије и БиХ.
Са десне и леве обале Дрине данас је у оквиру XI „Дринске регате“, под слоганом „Дрина је само једна“, запловило око 250 пловила.

Циљ регате за учеснике са десне обале је око 20 километара низводно на Жићиној плажи у Бањи Ковиљачи, а за учеснике са леве обале пет километара даље у Доњем Шепку.  На одредишту их све очекује традиционални војнички пасуљ, а организатор је обезбедио и транспорт за чамце до Зворника, као и аутобуски превоз за учеснике регате и то у 17.00 и 19.00 сати са плаже у Доњем Шепку.

Учесницима се на старту, крај плаже у Малом Зворнику, обратио председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић, пожелевши им добро расположење и безбедност, истакавши потврђено заједништво и прекограничну сарадњу суседа. Вишегодишњи капетан регате је Дејан Сталовић, члан Градског већа Лозница.

Дринска регата „У ритму Дрине и плеса“, организована је и крајем протекле деценије под покровитељством Града Лознице, уз суорганизацију суседних општина, Мали Зворник и Зворник у Републици Српској, БиХ.

Уредник: Далибор Крстић

Фото: Слободанка Савић / Драгана Јашић / Далибор Крстић

Извори: 

https://www.malizvornik.info/  http://www.zvornikdanas.com/  http://radioosvit.com/

Share