Четири медаље за Шампионе са Дрине на карате турниру Бијељина опен – Ноћ шампиона

У Бијељини је 4. септембра одржан 16. „Бијељина опен – Ноћ шампиона”. Овај турнир проглашен је за спортски догађај од општег значаја за развој спорта у Републици Српској. Контролни је турнир за светско првенство које ће се крајем октобра одржати у Турској, а изборни турнир за Куп БиХ који се одржава 11. септембра и квалификациони турнир за Балканско првенство које је на програму крајем ове године.

Учествовало је 553 такмичара из 70 клубова и 10 држава. Наше „Шампионе са Дрине” представљало је двоје такмичара који су освојили четири (4) медаље, три златне и једну бронзану.

Богдан Неговановић освојио је две златне медаље у катама (у свом нивоу и апсолутном нивоу). На путу до златних медаља је био убедљив није изгубио ниједну заставицу, а у финалном мечу победио је актуелног првака Србије и вицепрвака Балкана.

Милица Неговановић освојила је златну медаљу у катама и бронзану медаљу у борбама полетарке, до 28 килограма.

Под геслом „Спорт за свеˮ, у сарадњи са територијалним Спортским савезом „Дрина”, Карате клуб „Шампиони са Дрине” од октобра 2021. године организовао је бесплатну карате школу у Малом Зворнику. Тренинге воде репрезентативке Србије Драгана и Бранкица Неговановић, а сви нови полазници и у 2022. години ослобођени су плаћања чланарине.

Карате клуб „Шампиони са Дрине” регистрован је од средине 2017. године на територији општине Мали Зворник. Председница клуба и један од тренера је Драгана Неговановић, уз подршку тренера Милана Неговановића. Поред тренерског рада Драгана је и активан такмичар у сениорској конкуренцији. Освајачи многобројних медаља, од новембра 2018. године чланови су Спортског савеза „Дрина”.

Извори: КК Шампиони са Дрине / Мали Зворник инфо / Спортски савез Дрина
Фото: КК Шампиони са Дрине

Д.В.К.

Пројекат „Промоција спорта – промоција здравог живота” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2022. години. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Share