Завршен Видовдански турнир у малом фудбалу – Победник Долина мира Зворник

Победник Видовданског турнира у малом фудбалу, Мали Зворник 2018. је екипа Долина мира Зворник, која је током финалног сусрета резултатом 1:0 савладала равноправног ривала – Дрина СНН Ауто школа Мали Зворник. Стрелац победоносног поготка је Ђорђе Ћосић, а најуспешнијој екипи је уручена новчана награда у износу од 150.000 динара. Другопласирани тим освојио је 30.000 динара.

Почетак утакмице био је неизвестан, због приговора финалисте, Дрина СНН, на проширење списка екипе Долина Мира за новог играча Данијела Ћулума, све док није установљено да постојећи правилник Видовданског турнира не предвиђа забране проширења екипа новим играчима, од дана почетка четвртфиналних сусрета када се, поред првопласираних екипа у групама, квалификују друге две екипе полуфиналиста. Ову дилему организатор ће моћи да разреши тек наредне године изменама правилника који ће резрешити ову проблематику и спречити недоумице.

Жеља за тријумфом и настојање противника да преокрене резултат у своју корист, узроковали су грубљу игру и стартове у II полувремену. Судијски пар Милан Спасојевић и Славољуб Цвјетковић санкционисао је прекршаје са чак пет жутих картона, а два играча победничког тима су лакше повређена од пада на бетонску подлогу. На сву срећу, наставили су игру са одеротинама, које захтевају адекватан медицински третман, након кратког предаха.

Најбољи играч турнира је Филип Благојевић, најбољи голман Марко Богићевић, а заслужени епитет најбољег стрелца носи најефикаснији играч турнира Чарли Вили, постигавши седам голова.

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић, непосредно пре финалне утакмице пожелео је спортску срећу фудбалерима две најбоље екипе трурнира и захвалио се суграђанима на пажњи и подршци аматерском спорту, током осам дана трајања турнира. Он је, овом приликом, позвао све суграђане и присутне госте да се крајем јула укључе у садржаје и програм Дана спортско-рекреативног и културног туризма — „Дрина је смисао живота”. Након завршетка утакмице, Јевтић је у име покровитеља, општине Мали Зворник, уручио дипломе и награде екипама и свим истакнутим појединцима, који су учесници турнира ове године.  

У реализацији турнира учествовали су Јанко Томић, Славен Јокић и Далибор Крстић, а секретар Спортског савеза Дрина Александар Андрић представљао је организаторе традиционалног такмичења у Малом Зворнику, које се више од две деценије одржава на теренима малих спортова.

У јеку Светског првенства у фудбалу – Русија 2018. било је храбро остати доследан и организовати турнир, а млади и најмлађи суграђани су својим одзивом и редовним посетама помогли да овај напор буде вреднован.

Летње невреме онемогућило је фудбалере да играју у петак, 29. јуна. И током другог полуфиналног сусрета, 2. јула је привремено нарушен амбијент за игру и погоршани су услови на терену, а можемо бити задовољни и чињеницом да се током турнира догодила само једна озбиљнија повреда.

Бројни спонзори подржавају „Видовдански турнир” у малом фудбалу. Ове године то су били: Фризерски салон „Бане” – Мали Зворник; „Glossa Центар за њемачки језик” – Зворник; Штампарија „Новаковић” – Мали Зворник; Теквондо клуб „Душан Силни” – Мали Зворник; Подрум пића „Јовановић” – Мали Зворник; „Хотел Роyал Дрина” – Мали Зворник; Агенција за књигодствене услуге „Актива” – Мали Зворник и Апотеке „Здравље” – Мали Зворник. Медијска пратња такмичења је портал Мали Зворник инфо, где можете прочитати све спортске извештаје са турнира.

Видовдански турнир у малом фудбалу се у Малом Зворнику одржава више од две деценије (од 1994. године). За учешће на Видовданском турниру у малом фудбалу „Мали Зворник 2018” пријавило се осам екипа, из Србије и Републике Српске.
Турнир је и ове године организовао Спортски савез „Дрина“, а покровитељ је Општина Мали Зворник.

Прошлогодишњи победник Видовданског турнира у малом фудбалу 2017. била је екипа „Glossa – Центар за њемачки језик” из Зворника. У финалној утакмици, седмодневног такмичења, фудбалери овог тима победили су „Хотел Видиковац” из Зворника, резултатом 7:2.

Линк – Фото галерија са финалнe утакмицe

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Share